Mindless hardlopen

hardlopenSoms doe je dingen op de automatische piloot. Zo kan het gebeuren dat je plotseling op locatie B bent, maar je de afgelegde weg vanaf A met geen mogelijkheid kunt herinneren. Dat is niet zo erg als je bestemming ook locatie B was. Vervelender is het als je eigenlijk op F had moeten zijn, maar dit terzijde.

Mindless hardlopen

Regelmatig overkomt het mij tijdens het hardlopen. Plotseling blijk ik hele stukken te hebben afgelegd, zonder op te letten. Ineens bevind ik mij al bij die molen, bij dat huis waar ik altijd wat beenoefeningen doe, of dat park waar ik smachtend naar dat bankje kijk. Het is het tegenovergestelde van mindful hardlopen, waarbij je iedere stap en ademhaling bewust beleeft.

Ik ga niet klagen!

Nou moet je een gegeven paard nooit in de bek kijken, en je zult mij dan ook niet horen klagen als ik een afstand blijkbaar zo gemakkelijk en soepel heb afgelegd dat ik me het niet ineens herinner.

Maar soms heb ik het gevoel dat ik mezelf ergens onderweg ben vergeten!

Dat ik daar nog ergens lig, wellicht gewond in een greppel. Dan voel ik een hevige drang om op mijn schreden terug te keren en mezelf op te gaan halen. Terug naar de laatste plek waar ik mezelf nog herinner.

Even aarzel ik dan, maar haal vervolgens nonchalant mijn schouders op. Je kunt niet op iederéén wachten tenslotte.

Ik moet zelf maar zien dat ik thuis kom.

Heb jij wel eens dat je hele stukken hardloopt, zonder je dit te herinneren?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.