Joggobot: het loopmaatje dat er altijd voor je is

joggobot

In interviews met hardlopende moeders wordt het vaak genoemd. Hardlopen is laagdrempelig, en je kunt het doen waar en wanneer het jou uit komt. Tegelijkertijd geeft menigeen aan dat een loopmaatje kan helpen voor de motivatie en het looptempo. Je geeft toch minder gauw op, als er iemand naast je loopt.

Maar ja, zo gauw je met een loopmaatje afspreekt verlies je een stuk van die vrijheid die hardlopen nou juist zo aantrekkelijk maakt. Ineens zit je dan toch vast aan een tijdstip of locatie.

Maar nu is er een loopmaatje dat zich helemaal aan jou aanpast. En het heet Joggobot!

Joggobot: wat is dat nou weer?!

Joggobot ziet er uit als een soort vliegende schotel. Het is een robot, met een ingebouwde camera. Hij begeleidt jou als hardloper. En doet hij door met de camera het kleurige symbool op je (speciale) t-shirt  te scannen.

De Joggobot heeft twee instellingen:

  1. Gezelschap: de Joggobot vliegt dan in een rustig tempo voor je uit.
  2. Coach: de Joggobot vliegt wat sneller om je uit te dagen sneller te lopen.

Het was ook een optie om de Joggobot áchter een loper te laten lopen. Maar onderzoeker Eberhard Grather zei dat mensen zich dan misschien opgejaagd zouden voelen. Vandaar dat de Joggobot zo is ingesteld dat hij voor je uit loopt. Persoonlijk denk ik dat best sneller zou gaan lopen als dat ding achter me hing!

'Joggobot is capable of tracking the jogger using an integrated, front-mounted camera and some tag detection software that looks out for special markers printed on the runner's t-shirt. The quadrocopter takes off when the camera registers the markers and rises to about the same height as the tags on the t-shirt, its altitude being determined by an internal sensor.' (gizmac.com)

Video over de Joggobot

In onderstaand filmpje zie je de Joggobot in actie.

De Joggobot is nog niet te koop. En de reacties op de Joggobot zijn wisselend. Niet iedereen is er enthousiast over.

Ik weet niet of ik vaak met zo'n Joggobot zou willen lopen. Maar ik zou het zeker wel eens willen proberen. En aangezien de Joggobot ook live kan uitzenden, zou het ook handig zijn voor de persoonlijke veiligheid. Dan kan ik bijvoorbeeld best over verlaten bospaadjes lopen, want alles wordt gefilmd!

Zie ook mijn post over Joggen.

Wat vind jij van de Joggobot?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.