Hardloper Ella

hardloperElla's oudste zus rent. Veel en ver. Dat inspireerde Ella om ook de hardloopschoenen aan te trekken in de zomer van 2014.

Ella heeft samen met haar man twee dochters van bijna vijf en net drie jaar. Ella werkt in de IT voor een grote bank, en woont in een Vinex-wijk in Utrecht.

Toen ik Ella vroeg of ze haar verhaal wilde vertellen op Ren mama, ren aarzelde ze eerst. Ze bekende: 'Ik ben eigenlijk nog niet zo enthousiast over hardlopen.' Maar hier op Ren mama, ren willen we juist ook die hardlopers aan het woord laten!

Dus hier komt het hardloopverhaal van een schoorvoetende hardloper.

Mijn hardloopgewoontes

'Ik loop het liefst in de stad. Ten eerste omdat ik daar woon, en ten tweede vanwege insecten. Ik ben allergisch voor bijen- en wespensteken. Toen ik vorige zomer in Frankrijk in een zwerm horzels terecht kwam ging ik plotseling als een speer. Ik had niets bij me om alarm te slaan en er was niemand in de buurt. Ik moet er niet aan denken dat het bijen waren geweest.

Ik loop nog niet zo regelmatig. Op dit moment één keer in de week met een groep uit onze buurt. Daarvoor liep ik met de mp3's van Renate Wennemars voor de Athletiekunie. Die mp3's wil ik weer gaan gebruiken. Om zo toch twee à drie keer per week te lopen.

Het grootste voordeel van mijn loopgroepje is de groepsdruk. Ze wachten op je, dus je moet wel mee. Ik loop daardoor verder en sneller dan alleen. Want opgeven doe je toch niet zo snel als de rest nog lekker doorloopt. Nadeel is dat ik twijfel of mijn lijf het trekt. Ik heb wat last van mijn heup. Maar daar wordt morgen naar gekeken, dus hopelijk is dat snel voorbij.

Mijn hardloopmotivatie

 • Hardlopen geeft me een reden om geregeld naar buiten te gaan.
 • Ik wil mijn hoofd graag kunnen leegmaken met hardlopen.
 • Als ik er slanker van wordt is dat mooi meegenomen.
 • Bewijsdrang: ik wil het kunnen!
 • De kick te weten dat mijn lijf dit volhoudt. Dan voel ik me sportief en gezond.
 • Hardlopen is 'me-time'. Ik kan even opladen en met wat geluk nergens aan denken. Of juist hele goede ideeën opdoen omdat ik mijn gedachten de vrije loop kan laten.

Hardlopen en moederschap

Ik sta bekend om (korte) sportieve periodes en (lange) niet zo sportieve periodes. Gezien mijn eigen track record met sport wil ik graag dat mijn dochters sporten. Ik heb het liefst dat ze een sport ontdekken die ze erg leuk vinden. Als dat hardlopen is, super! Mijn meiden vinden het lopen nu heel interessant, maar ze zijn nog jong. Eerst maar eens goede schoenen om op te lopen, en dan ligt het zeker in de planning om een keer met mijn oudste te gaan.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met een iPod of iPhone voor mijn mp3's of hardloopmuziek. Als ik alleen loop is muziek een must. Ik kan mijn hoofd veel beter leegmaken met muziek erbij. Anders loop ik te malen. En ik loop juist om niet te hoeven malen!

Hardloopkleding en schoeisel

Ik heb nog maar één paar hardloopschoenen gekocht. Ik heb me laten filmen en dat gaf me vertrouwen in mijn aankoop. Wat betreft hardloopkleding ben ik nogal nuchter. Als ik loop ben ik niet op mijn mooist. So be it. Hardlooprokjes zijn dan ook niet aan mij besteed.

Mijn toekomst als hardloopster

Ik wil 5 kilometer zonder onderbrekingen kunnen lopen. Dan wil ik ook graag een keer aan een georganiseerde loop meedoen. Maar mijn toekomst als loopster is onzeker. Iets met resultaten uit het verleden…

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Hardlopen is voor mij ideaal omdat ik het ‘even snel’ kan doen. Het kan altijd, en kost niet veel tijd. Ik kan mijn hoofd ermee leeg maken en heb dankzij het lopen nieuwe mensen ontmoet. Als je begint, laat dan goede schoenen aanmeten. Een blessure is zo zonde, en van goede schoenen heb je lang plezier!'

Similar Posts

3 Comments

 1. Hi Ella,

  In het begin valt het ook nog niet zo mee. Als je eenmaal die 5 km grens hebt bereikt wordt het makkelijker en daardoor ook leuker. Lekker nuchter kijk je tegen alles aan!

  Keep running, groetjes,

  Dorothé

 2. Dankjewel Dorothé, ik ben nu aan de slag gegaan met een fysio om beter te leren lopen (ik kreeg door een scheefdraaiend bekken een slijmbeursontsteking). Ik wil nu ook graag verder!

  @ Nicole; dankjewel, ik ben heel blij met het resultaat!

 3. Hallo Ella,

  Loop je nog steeds? Ik herken mijzelf in jouw verhaal 😉
  Ik loop ook met Renate Wennemars. Vanmorgen de 13e training. Ben ruim 5 weken bezig met 3x per week lopen. Pfff...het valt niet mee hoor maar ik wil ook graag die 5 km halen aan één stuk door. Hoever ben jij inmiddels?

  Groet Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.