Hoka One One hardloopschoen

hoka one oneHet is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat barefoot running een hype werd.

Barefoot running wil zeggen dat je loopt zonder schoenen, of op minimalistische schoenen. Tot die tijd waren schoenen voorzien van demping. Bij minimalistische schoenen is dat veel minder, om zo een natuurlijke manier van lopen te bevorderen. De barefoot runnning trend leidde onder andere tot ChiRunning en Natural Running.

Maar barefoot running is nog niet zo eenvoudig! Als je het niet heel rustig opbouwt kun je vervelende blessures oplopen. En zelfs als je het zorgvuldig aanpakt, liggen blessures op de loer.

Hoka One One kussenschoen: hardloopschoen met 2 keer zoveel demping!

Zoals zo vaak met hypes, kwam er een tegenbeweging tegen de natuurlijke hardloopschoen. Het merk Hoka One One ging terug naar de hardloopschoen met demping, en deed er bovendien een flinke schep bovenop! Want hun nieuwe hardloopschoen heeft maar liefst twee keer zoveel demping als de traditionele hardloopschoen! Hij wordt dan ook wel kussenschoen genoemd. De schoen lijkt daardoor mijlenver af te staan van de minimalistische hardloopschoenen van de barefoot running beweging.

Toch hebben ze een gedachte gemeenschappelijk! Want net als minimalistische schoenen dwingt de vorm van de Hoka One One hardloopschoen je een goede loophouding aan te nemen. Het enige verschil met de minimalistische schoenen is dat je gewrichten niet de bijbehorende klappen hoeven op te vangen.

Ik heb geen ervaring met deze schoen, en heb dus geen idee of ze fijn lopen of niet. Op zich lijkt het mij niet zo fijn om zoveel zool tussen mij en de weg te hebben.

Wat vind jij van deze schoen?

Similar Posts

4 Comments

  1. Hi Nicole,

    Ik ben naar een testdag in Rotterdam geweest. De demping van de schoenen is prima en ze lopen lekker. Het probleem bij mij is dat ik maat 44 nodig heb en dan kom je in de herenschoenen. Er zit weinig voetbed in en dan schuif ik heen en weer door de schoen omdat hij ook nog vrij breed is. Daarom is hij voor mij niet geschikt.

    Groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.