Hardloper Elisa

joggerVan haar zestiende tot haar achtentwintigste deed Elise (34) fanatiek aan fitness,. Bovendien liep ze een jaar lang dagelijks. Maar toen ze op zichzelf ging wonen kwam de klad in het hardlopen. Ook omdat Elise destijds hoorde dat hardlopen slecht is voor de knieën. Ze besloot daarom zich op fitness te concentreren.

Toen ze zwanger bleek te zijn van een tweeling stopte ze helemaal met sporten. Na de zwangerschap hield ze flink wat ongewenste kilo's over. Dus toen een vriendin vroeg of ze mee ging sporten besloot Elise aan te sluiten. Toen ze zag dat haar vriendin een flink stuk kon hardlopen op de loopband in de sportschool besloot Elise: 'Dat wil ik ook graag kunnen!

Dit is Elise's hardloop verhaal!

Hardloopgewoontes

Ik loop twee keer in de week in de sportschool, en minimaal één keer per week buiten. Opp de sportschool loop ik alleen of samen met mijn vriendin en moeder. Buiten loop ik alleen, en soms gaat mijn zoon van 7 mee, of een zoon van 4 met zijn tractor 🙂 Dan ren ik vooruit en daarna weer een stuk achteruit. Het liefst loop ik alleen, want dan kan ik mijn eigen tempo bepalen. Het is wel de bedoeling om binnenkort samen met mijn moeder buiten hard te lopen.

Hardloopmotivatie

Op dit moment loop ik vooral vanwege mijn gewicht en om mijn conditie te verbeteren. Mijn doel is dus lichamelijke verbetering, maar psychologisch gezien doet hardlopen mij ook goed. Ik krijg er een voldaan gevoel van dat ik aan mijn conditie heb gewerkt.

Hardlopen en moederschap

Eerlijk gezegd zie ik geen parallellen tussen hardlopen en het moederschap. Sterker nog, toen ik drie kleine kinderen had, was er geen tijd om te gaan hardlopen. Ik ga niet met 3 kinderen hardlopen, maar wel wandelen bijvoorbeeld. Hardlopen is wel een sport die je ten alle tijden kunt beoefenen. Nu de kinderen op school zitten kan ik tijdens schooltijd gemakkelijk naar de sportschool of hardlopen. Hardlopen is een moment voor mezelf als moeder.

Hardlopen en kinderen

Mijn oudste zoon is een goede graadmeter voor mij: hij had namelijk altijd een betere conditie dan ik. Maar nu heeft hij moeite om mij bij te houden! Mijn zoon heeft net als de meeste jongens veel energie en vind het erg leuk om samen met mama te gaan rennen. Op dit moment zou ik mijn kinderen hardlopen nog niet aanraden. Ik vind andere sporten beter bij ze passen, zoals zwemmen en judo. Daar leren ze op dit moment dingen waar ze meer aan hebben in hun ontwikkeling.

Hardloop gadgets en apps

Ik zou wel met de Start to Run app willen lopen, maar het is me nog niet gelukt om Evy goed te installeren. Hetzelfde geldt voor lopen op muziek: ik zoek nog een goede app. Daarnaast hield ik niet veel geld over nadat ik goede hardloopschoenen had gekocht.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik vind hardloopschoenen kopen leuk. ik had eerst andere schoenen en kreeg na het hardlopen pijn aan mijn knieen en tijdens het hardlopen pijn in mijn tenen. Ik had dus niet de goede schoenen. Ik ben naar een speciaalzaak gegaan en heb daar ontzettend dure schoenen gekocht (voor mijn doen dan he) Ze lopen zalig! En ze zijn prachtig. Het zijn roze paarse Mizuno hardloopschoenen

Hardloopinspiratie

Mijn vriendin/buurvrouw loopt zo zes kilometer achter elkaar. Wauw. Dat vind ik echt inspirerend. Op internet heb ik filmpjes gekeken over een goede loophouding. Verder heb ik online wat artikelen gelezen, en zo kwam ik ook Ren mama, ren tegen. In Runner's World heb ik geen interesse. Ik wil liever geen abonnementen en bovendien zit ik nog vol met beginnersinformatie.

Mijn boodschap voor moeders die hardlopen overwegen

Gewoon beginnen, het is een kwestie van goede schoenen aanschaffen en gaan! Niet zoals ik eerst probeerde, meteen 10 minuten op volle kracht. Maar 1 a 2 minuten rennen, 3 minuten wandelen etc. Het gaat er vooral om dat je iets doet.

Mijn toekomst als hardloper

Ik ben nu iedereen die hardloopt aan het nastaren op hun hardlooptechniek, en loopkleding haha! Ik ben laatst teruggereden naar mijn oude huis en daar mijn oude rondje weer `hardgelopen` hardlopen icm met wandelen nu nog helaas... Ik ben verbaasd hoe snel je je conditie kunt opbouwen. Mijn doel is dat ik binnenkort 2,5 km aaneengesloten kan hardlopen zonder pauzes. Daarna komt er wel weer een volgend doel.

Similar Posts

6 Comments

  1. Ik had in het begin ook wat moeite om de EVY app goed te installeren op mijn Samsung S4. De app stopte steeds halverwege een training. Na een mailtje met Evy kwam de oplossing. Ik liep in het bos, waar het gps bereik dat je nodig hebt niet goed is. En ik liet de wifi aan staan, maar als je dan ergens langsloopt waar je telefoon een wifi-signaal oppikt gaat het fout. Nu loop ik in de bebouwde kom, met de wifi uit, en gaat het heel goed. Alleen als ik een agenda-melding binnenkrijg gaat het nog fout merkte ik vorige week. Ik kan de app echt aanraden. Twee maanden geleden kon ik nog geen 2 minuten achter elkaar rennen, nu loop ik zo 11 minuten, TWEE KEER!!

    1. maar gebruik je de betaalde of de gratis app? PS Nicole dank je voor het plaatsen van mijn stukje, leuk om terug te lezen.

      1. De app is gratis, de trainingsschema's koop je met punten. Die heb ik nu gekocht, het trainingsschema tot 5km kostte me 2,99. Bij elke afgeronde training krijg je 4 punten, waardoor je weer punten spaart voor het volgende trainingsschema. Daardoor hoef je minder punten aan te schaffen en is het dus goedkoper.

  2. Wauw Ricky wat een vooruitgang! Ik moet inderdaad nu meer minuten gaan maken, zit inmiddels op 5 minuten achterelkaar, maar dat moet veel meer worden natuurlijk. Dank je voor de tips over Evy, wellicht was in het gebied waar ik wilde lopen weinig GPSbereik.Ik ga het nog een keer proberen 🙂

  3. Ik was wat terughoudend omdat ik bang was weer pijn in mijn knieen te krijgen en had veel gelezen over opbouwen. Vandaag op de sportschool dacht ik: Ik ga gewoon kijken hoever ik kan. Blijkt dat ik al veel meer minuten kan hardlopen, nu 2 uur later helemaal geen pijn 🙂 Ben zo trots! 20 minuten aan 1 stuk op 8,5 km gerend YES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.