Hardloper Desiree

hardloper

Op haar achtste kwam Desiree, ook bekend als Fitte Mama Dees, in aanraking met athletiek. Toen ze daarmee stopte, was hardlopen het onderdeel dat ze bleef doen. Zij het met onderbrekingen, die vaak veroorzaakt werden door blessures. Inmiddels is Desiree 29, en heeft ze samen met haar vriend een dochtertje van anderhalf.

Dit is haar hardloop verhaal!

Hardloopgewoontes

Op het moment loop ik ongeveer één keer per week. Eigenlijk zou ik graag vaker gaan, maar ik ben erg aan huis gebonden door mijn dochtertje. En voor een half uurtje hardlopen een oppas regelen vind ik zo'n gedoe. In het begin nam ik haar mee in de kinderwagen, maar nu is het gewicht erg zwaar geworden. Het liefst loop ik zowel in de stad als in de natuur. En ik woon op een plek waar dit prachtig kan.

Ik loop altijd alleen omdat je dan even helemaal tot je zelf kan komen. Het nadeel van alleen lopen is dat je makkelijker kunt opgeven. Lopen in een groep is gezellig, maar vraagt meer planning. Maar het is wel gezellig en je kunt elkaar stimuleren om door te zetten.

Hardloopmotivatie

Ik loop vooral om mijn conditie op peil te houden, en voor het heerlijke gevoel dat je er door krijgt. Zo liep ik 4 jaar geleden vaak meteen vanuit mijn werk om mijn hoofd leeg te maken. De ene keer loop ik puur omdat omdat het moet van mijn loopschema. Andere keren voel ik simpelweg de behoefte om te gaan lopen. Bijvoorbeeld als ik het heel druk heb of als ik slecht nieuws heb gehad. Dan wil ik even alles van me aflopen.

Hardlopen is een combinatie van ontspanning en sportief bezig zijn voor mij.

Hardlopen en moederschap

Een parallel tussen hardlopen en moederschap is dat je bij beide moet volhouden. Mijn dochtertje gaat nu richting peuterpuberteit en dat is soms echt doorzetten. Als ik het dan even helemaal gehad heb, biedt hardlopen een moment voor mezelf. En ik word er fitter van! Dat maakt me vervolgens een fittere moeder die leuke dingen kan doen met haar dochter. Robin fietst bijvoorbeeld graag, dus dat doen we regelmatig.

Hardlopen is voor Robin nog niet aan de orde omdat ze nog klein is. Maar ze ziet wel mijn fitte levensstijl. Als ze het leuk vind mag ze later zeker mee gaan hardlopen. Als ze vier wordt wil ik haar kennis laten maken met atletiek. Mocht ze dit leuk vinden, dan mag ze dat zeker gaan doen. Maar wil ze op ballet of voetbal? Ook prima.

Hardloop gadgets en apps

Ik zet op mijn mobiel wel vaak runkeeper aan,  en ik gebruik hem voor muziek. Ik loop makkelijker met muziek. Ik gebruik mijn Fitbit Charge HR om mijn tijd en afstand te tracken.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Toen ik jong was deed ik bijna elke zondag een cross. Heerlijk, 1 a 1,5 km hardlopen door het bos en vooral de modder. Mijn belangrijkste doel was 'niet helemaal achteraan eindigen'. Daarna heb ik nooit meer wedstrijden gedaan. De afstanden werden steeds langer en de drijfveer minder. Toch zou ik graag nog eens een 5 kilometer lopen. Maar het komt er maar niet van.

Hardloopkleding en schoeisel

Van hardlooprokjes had ik nog nooit gehoord, en ik heb ze ook nooit gezien.  Doe mij maar gewoon een sportlegging of short. Hardloopschoenen vind ik duur, en ze zijn iets waar ik voor spaar. Ik laat ze altijd professioneel aanmeten, en ze zijn echt een cadeautje voor mezelf. Na mijn verjaardag (eind september) ga ik weer nieuwe halen want bij mijn huidige piept mijn teen eruit.

Ik vind de Nike collectie heel gaaf. Ik heb dan ook een paar roze nike running shoes. Helaas was mijn Frans niet goed genoeg om in Lyon in de Nike running store schoenen aan te laten meten.

Hardloop inspiratie

Mijn Instagram lijn stimuleert me om te gaan lopen. Ik lees eigenlijk nooit boeken over hardlopen en Runner's World ook niet meer. Vroeger las ik die wel heel fanatiek.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen?

Doen! Zes weken na de bevalling ging ik achter de kinderwagen hardlopen. (Zie ook Hardlopen na bevalling) Heerlijk en de kleine sliep toch wel. Het enige nadeel is dat het gewicht steeds zwaarder wordt. Nu loop ik alleen. Dan heb ik even tijd voor mezelf. Even een klein momentje geen mama zijn. Daarna kan je er weer tegen aan.

Ik heb een pagina met inspiratie voor fitte mama's: www.fittemamadees.com of op social media Fitte mama Dees.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.