Hardloper Debbie Meijer

debbie meijer

Toen Debbie Meijer (35) stopte met roken, wilde ze nog iets voor een goede gezondheid doen. Ze sportte graag buiten, dus was de keuze snel gemaakt: ze pakte het hardlopen weer op. Want ooit was Debbie een sprintster. Het hardlopen weer oppakken was niet altijd even makkelijk. Want door knieklachten had Debbie veel pijn bij het lopen. Maar met veel geduld en doorzettingsvermogen lukte het haar om langere afstanden te lopen. Dit jaar liep ze twee keer een halve marathon. En op 12 september van dit jaar doet ze mee aan de halve marathon van Stockholm.

Debbie is getrouwd en heeft samen met haar man een zoon van acht jaar.

Dit is haar verhaal.

Hardloopgewoontes

'Ik loop het liefst in de natuur! In ons mooie dorpje Harmelen, en op onze vakantiestek langs De Linge. Ook loop ik graag als we op vakantie zijn, of tijdens een weekendje weg. Mijn hardloopschoenen pak ik altijd als eerste in.  Eén keer per week doe ik een korte, snellere run van 5km. En één keer in de week een langere run in wedstrijdtempo, tussen de 10 en 15 km. Verder geef ik beginners hardlooptrainingen. Sommige weken loop ik daardoor 's avonds nog eens twee tot vier kilometer extra.

Ik heb veel hardloopvrienden, maar het liefst loop ik alleen. Niets persoonlijks, maar ik loop graag mijn eigen route (zie ook hardlooproute maken), mijn eigen tempo, met een muziekje op, en mijn gedachten de vrije loop. Bovendien pas ik, als ik in een groep loop, automatisch mijn afstand aan. En dat moet ik bekopen met knieklachten. Dat is het mij niet waard.

Hardloopmotivatie

Van hardlopen krijg ik energie. Hardlopen heeft mij zoveel positiefs gebracht. Ik vind het geweldig om te zien waar mijn lichaam allemaal toe in staat is. Ik krijg er zelfvertrouwen van. Ik kan met hardlopen mijn hoofd leegmaken na een drukke dag, of tot geweldige inzichten komen als ik het even niet meer weet. Ik heb een ijzersterke conditie en doorzettingsvermogen. Hardlopen is mijn passie!

Hardlopen en moederschap

Hardlopen is even ontsnappen van het mama zijn. Even één met mijzelf zijn. En ik vind het geweldig dat ik mijn zoon zoveel moois, sportiefs en gezonds meegeef. Hij krijgt het goede voorbeeld te zien van een fit bestaan. Hij zit op atletiek. En loopt vaak de Kids Run als ik met een run meedoe.

Hardloop apps en gadgets

Ik heb een TomTom Runners horloge voor tijd en afstand en snelheid. Verder heb ik mijn mobiel bij me, voor muziek en foto's onderweg (en noodgevallen). Ik vind het heerlijk om muziek te horen tijdens het lopen. En gewoon te genieten van de omgeving en het lopen.  Het is soms net of ik dans. Heerlijk die snelheid en die beat. Ik kan mij soms heerlijk kwaad maken of lekker wegdromen.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik doe regelmatig mee aan hardloopwedstrijden en evenementen. Ik vind het leuk om mezelf te testen en te kijken wat mijn lichaam kan. Daarnaast is het gewoon gezellig. Voor een prijs ga ik niet. Maar mocht ik ooit zo goed zijn dat ik kan concureren met plekje 1,2 of 3 natuurlijk wel. En ik ga altijd voor een PR.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes zijn niks voor mij. Wat hardloopschoenen betreft heb ik niet veel keus. Ik heb overpronatie schoenen en Asics GT2000 zijn mijn schoenen. Heb 2 paar, 2 kleuren (roze en zwart). Ik heb een voorkeur voor Nike en Adidas voor de looks, maar Asics GT2000 voor de loop.

Hardloopliteratuur en lectuur

Ik heb recent Running like a girl gelezen. Dat vond ik een hartstikke leuk boek. Ik wil ook de bio lezen van de eerste marathonloopster. Daarnaast ben ik lid van de Runner's World.

Mijn tips voor moeders die willen gaan hardlopen.

Doen! Rustig het hardlopen opbouwen, en gaan.

Mijn toekomst als hardloper

Ik zie mijn toekomst als hardloopster positief in. Ik blijf lekker doorlopen ; ) In de toekomst ga ik me op kortere afstanden ga richten. Die halve marathon heb ik nu wel gezien. Voor een hele marathon ontbreekt me de ambitie. Hardlopen blijft de rode draad in mijn leven!

Meer lezen over Debbie Meijer?

Bezoek dan haar blog Fit, fun & Run.

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Mail me dan! Het maakt niet uit of je langzaam of snel bent en of je ver of kort kunt lopen. Je kunt me bereiken op nicoleorriens@gmail.com.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.