Hardloper Amélie (34)

profiel5Een driedubbele schouderblessure dwong Amélie tijdelijk te stoppen met haar training op de sportschool.Toen ging ze maar hardlopen. Inmiddels is ze hersteld van haar blessure en combineert ze de sportschool met hardlopen.

Amélie (34) is getrouwd en moeder van drie zonen van vijf, zeven en negen jaar. Ze runt haar eigen bedrijf en studeert voor orthomoleculair specialist. Daarnaast blogt ze op Blond met een groen geloof.

Dit is haar hardloop verhaal!

Hardloopgewoontes

Ik loop in het buitengebied. Op verharde wegen, maar tussen de boerderijen, bomen en dieren. Gemiddeld loop ik één keer per week. Op dit moment ben ik langzaam weer aan het hardlopen aan het opbouwen tot 10 kilometer. Het liefst loop ik alleen. Dan kom ik helemaal tot rust, met de wind door mijn haar.

Hardloopmotivatie

Hardlopen is een moment voor mezelf. Tijdens het lopen denk ik na, bid ik en kan ik dingen loslaten. Daarna kom ik helemaal ontspannen thuis. Soms ga ik hardlopen om mezelf te dwingen van de bank af te komen. En soms is de reden zo simpel als dat ik die week nog niet héb gelopen.

Hardlopen en moederschap

Bij zowel hardlopen als moederschap moet je af en toe even diep ademhalen, je verstand op nul zetten en gewoon doorgaan. Ik vind het fijn dat ik door hardlopen het goede voorbeeld geef aan mijn kinderen. Ik laat ze zien dat sporten leuk is en demonstreer discipline en doorzettingsvermogen.
Hoewel ik de kinderen hardlopen niet per sé aanraadt, vind ik het heel belangrijk dat de kinderen lekker buiten bewegen. Met mijn oudste zoon heb ik samen getraind voor de Colours By The Sea, en die hebben we ook samen gelopen.

Hardloop apps en gadgets

Ik heb nu Start to Run. Als ik weer 10 kilometer kan lopen, gebruik ik KeepRunning samen met Runkeeper. Tijdens het lopen luister ik naar de muziek van Start to Run. Niet altijd mijn favoriete muziek maar wel lekker om tempo aan te houden.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik houd niet zo van drukte, dus aan hardloopwedstrijden en evenementen doe ik niet mee. Alleen Colours By The Sea is ondertussen een traditie geworden maar daar gaat het niet om tijd maar op plezier hebben.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes vind ik weliswaar leuk, maar erg kort. Ik draag gewoon een broek bij het hardlopen. Ik heb 4 paar sportschoenen: hardloopschoenen, zaalschoenen, fietsschoenen en dansschoenen. Maar mijn hardloopschoenen zitten het lekkerste.Ik loop nog steeds op mijn 1e paar loopschoenen. Die heb ik -nieuw in doos- op marktplaats gekocht van iemand die het na twee rondjes op had gegeven. Mijn voornemen is om me de volgende keer goed te laten adviseren in een sportzaak.

Hardloopinspiratie, lektuur en literatuur

Ik heb niet iemand die me inspireert, maar het is wel inspirerend om foto's op instagram of facebook voorbij te zien komen van andere hardlopers. Het tijdschrift Runner's World heb ik nog nooit gelezen. Dat moet ik misschien toch eens doen. Mjin favoriete boek over hardlopen is het Hardloperskookboek.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Koop goede hardloopschoenen en een goede sportbh en begin gewoon. Ik had nooit gedacht dat ik zou kunnen hardlopen en de eerste hardlooples was de zwaarste van allemaal. Daarna werd het alleen maar leuker. Als ik het kan, dan kan iedereen het!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.