Hardlopen als het vriest

hardlopen als het vriest

Het was niet bepaald een strenge winter. Toch was er een paar keer sprake van hardlopen als het vriest.

Hoe ging dat ook alweer?

En wat moet ik dan aantrekken?

Hardlopen als het vriest

Hardlopen als het vriest komt niet zo heel vaak voor. Had ik nou maar een handig logboekje bijgehouden met notities welke kleding geschikt is voor welke temperatuur! Ik heb nu alleen maar mijn vuistregel:

'Vanaf 11 graden buiten kan ik hardlopen in korte broek.'

Hieronder een voorbeeld van vriestemperaturen:

Hardlopen als het vriest kleding

In het algemeen geldt altijd het advies: trek verschillende laagjes aan. Ook wel bekend als het Kleed je als een ui principe. Mijn grootste zorg is toch vaak dat ik me té warm aankleed. Het komt eigenlijk zelden voor dat ik het 'te koud' heb tijdens het hardlopen. Want laten we wel wezen: als je een tijdje loopt krijg je het doorgaans vanzelf warm.

Ik heb op zich drie soorten hardlooptights:

  1. Vrij dunne, die ik in de herfst draag.
  2. 'Gewone' hardloop tights. Niet heel dik, maar ook niet heel dun.
  3. Officieel warme hardlooptights. Ik heb thermo hardlooptights van Albert Heijn die echt flink warm zijn. Ik draag ze liever niet, omdat ze zo'n rare gladde laag aan de voorkant hebben die niet zo soepel voelt. Maar warm zijn ze wel. Zie ook mijn Action thermokleding review.

Dit trek ik aan

Met een temperatuur van -6 vind ik mijn thermo hardlooptights nog niet nodig. Ik denk dat ik voor mijn gewone hardlooptights kies. Qua hardlooptrui, trek ik mijn Lidl hardlooptrui aan.

Die is dik, maar niet zo dik als de hardlooptrui van Albert Heijn. En daaroverheen uiteraard mijn knalgele hesje, dat de wind tegenhoudt. Dat maakt zo enorm veel verschil vind ik altijd. Verder mijn wanten en vanwege de kou een hoofdband. Dat laatste lijkt me zeker geen luxe.

Hardlopen als het vriest samenvattend

Het belangrijkste verschil met mijn kleding is denk ik de hoofdband en dat ik voor een iets warme hardloop tight kies. Maar ik ga nog niet helemaal 'full winter'. Daarvoor vriest het nog niet hard genoeg vind ik.

Mijn hoofdband kocht ik overigens gewoon bij bol.com. Geheel tegen mijn principes in, is hij niet van speciale stof. Het is een 'gewone' hoofdband.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.