|

Hardloper Lodi

hardloper

Op haar zevende begon Lodi met athletiek, en dat hield ze zo'n 20 jaar vol. Ze blonk vooral uit op de lange afstanden. Maar in de loop van de tijd ging haar aandacht naar andere onderdelen zoals klimmen.

Toen ze moeder werd wilde ze het hardlopen echter weer oppakken. Maar dat ging met horten en stoten. Lodi begon elke keer vol enthousiasme, maar stopte zo weer. Sinds een paar maanden is ze opnieuw begonnen met hardlopen en tot dusver houdt ze het goed vol! Haar man is ook weer begonnen met hardlopen, en ze stimuleren elkaar.

Lodi (43) is getrouwd en heeft samen met haar man twee zoontjes. Ze is thuisblijfmoeder en runt haar blogsite lodiblog.nl.

Lees nu haar verhaal!

Hardloopgewoontes

Ik loop tegenwoordig mijn rondjes op de wielrenbaan, terwijl mijn kinderen aan het sporten zijn. Zo hoef ik geen uur te wachten, en doe ik nog wat nuttigs ook. Ik loop ook wel eens in het dorp. Maar dan moet ik best opletten met oversteken, honden en stoepen. Dat loopt toch wat onrustiger dan op de wielrenbaan. Het liefst zou ik in de bossen lopen, maar die hebben we hier niet in de buurt. Ik loop twee keer per week.

Ik vind het fijn om alleen te lopen. Wanneer ik met anderen loop kom ik slecht in mijn ritme. Ik blijf ook altijd doorlopen. Ik kan niet tussendoor even wandelen, want dan kom ik niet meer in mijn ritme. Ik heb in een loopgroep gelopen, maar kwam er achter dat alleen lopen mij beter bevalt.

Nu ik het goede gevoel weer te pakken heb, blijf ik zeker lopen. Als ik een keer niet mee ga naar de training van de jongens loop ik mijn rondje thuis door het dorp. Het geeft me een fijn gevoel om te lopen en daarbij helpt een goede conditie ook met Boot Camp (dat doe ik een keer per week) en klimmen.

Hardloopmotivatie

Ik vind het fijn om te lopen. Ik kan mijn hoofd even helemaal leeg maken, luister naar muziek en denk even nergens anders aan dan aan de stappen die ik maak. De rust die hardlopen me oplevert vind ik misschien nog wel fijner dan de conditie die het me ook oplevert.

Hardlopen en moederschap

Ik zie geen parallellen tussen hardlopen en moeder zijn. Hoewel ik dus wel weer ben gaan hardlopen toen ik moeder werd, omdat ik minder kon gaan klimmen en wilde blijven sporten. Mijn conditie was al prima, dus achter de jongens aan rennen lukte toch al wel. Wel vind ik dat ik gezonder ben als ik ren. Ik heb het gevoel dat mijn weerstand hoger is en dat is met kinderen wel erg fijn. Want ziek zijn kan eigenlijk niet.

Sinds kort zitten de jongens op atletiek. Ik vind het prachtig om te zien dat zij nu ook deze sport beoefenen en ben natuurlijk supertrots. Ik ben heel blij dat ze nu ook hardlopen, omdat ik merk dat hun conditie ook ontzettend verbeterd. Ik raad ze hardlopen dan ook zeker aan.

Hardloop gadgets en apps

Ik heb een Garmin horloge met hartslag meter. Maar ik loop hier niet op. Dus ik hou tijdens het lopen niet mijn hartslag in de gaten hoor. Wel vind ik het fijn om mijn gemiddelde, en eindtijd te weten. Terwijl ik loop luister ik muziek via de radio. Als ik 's avonds loop zet ik Skyradio aa,n en wanneer ik ‘s morgens loop, loop ik met Edwin Evers op mijn oren. Al werkt dit niet altijd stimulerend, want af en toe moet ik zo lachen, daar ga ik niet sneller van.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Vroeger liep ik veel wedstrijden en won ik ook veel. Maar nu loop ik puur voor de ontspanning. Ik zou pas weer mee gaan doen aan wedstrijden als ik ook echt voor de prijs mee zou kunnen doen. Daarom loop ik nu geen wedstrijden.

Hardloopkleding en schoeisel

Het liefst loop ik in tights. Dat vind ik het prettigs lopen. Iets nieuws kopen is natuurlijk altijd leuk, ook nieuwe hardloopschoenen. Toen ik weer begon met lopen, had ik meteen last van mijn knie en kuit. Ik besloot toen nieuwe schoenen te kopen, en merkte toen meteen dat mijn oude schoenen echt op waren. Nu met mijn nieuwe schoenen, is het net of ik op wolkjes loop, heerlijk. Mijn favoriete merk is Asics. Daar loop ik al jaren op.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet echt iemand die me inspireert tot hardlopen. Misschien mijn man. Die is ook weer begonnen met lopen, en dan steek je elkaar wel aan. Tijdschriften en boeken over hardlopen lees ik niet.

Boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Zorg voor goede schoenen, want loop je op oude schoenen dan krijg je snel blessures. En begin rustig aan, loop wat lukt en bouw het rustig op.

Doe ook mee aan deze rubriek

Ben jij moeder en loop je hard? Doe dan ook mee aan deze rubriek! Het maakt niet uit als je heel langzaam bent, of net begonnen. Iedereen is welkom. Vul hier onder het formulier in:

Similar Posts

One Comment

  1. Ik zie dat mijn site niet klopt, mogen lezers het leuk vinden om mijn blog te lezen dat moet zijn lodiblogt.nl :). Leuk om hier op dee pagina te mogen staan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.