Hardlooprokje van de Lidl: product review!

hardlooprokje lidl
Voorkant hardlooprokje

Al enige jaren heeft supermarktketen Lidl in de zomer een hardlooprokje in de aanbieding. En dit jaar heb ik het eindelijk gekocht. Het Lidl hardlooprokje kost maar 6,99 en dat is echt spotgoedkoop voor een hardlooprokje.

Maar de grote vraag is natuurlijk: is dit hardlooprokje prettig om in te hardlopen?

Hardlooprokje Lidl: Wat belooft de Duitse verpakking?

 • Met grote letters staat er op de verpakking: 'Laufrock met innenhose'. Dat is meteen al goed nieuws, want hardlooprokjes zonder ingebouwd broekje/slipje zijn waardeloos.
 • Verder staat er 'Wasser-un schmutzabweisend durcht Bionic Finish Eco'. Vooral dat 'schmutzabweisend' kan mij erg bekoren. Ik krijg namelijk overal altijd vlekken in, die er nooit meer uitgaan. Dat schmutzabweisend maakt het rokje bovendien bij uitstek geschikt voor moeders die te maken hebben met peuters en kleuters met kleverige handjes! Dat water en vuilafstotende effect wordt bewerkstelligt BIONIC FINISH ECO
 • De verpakking belooft dat het vocht van je lichaam van je lichaam wordt weg getransporteerd door TOPCOOL high functioning fibre
 • Reflecterende elementen voor betere zichtbaarheid

Op papier klinkt dit hardlooprokje dus uitstekend.

lidl hardlooprokje
Achterkant hardlooprokje

Materiaal, look and feel van het hardlooprokje

Toen ik het het hardlooprokje uit de verpakking haalde was mijn eerste reactie teleurstelling. Het materiaal van het rokje voelt namelijk niet erg prettig aan. Het deed me denken aan parachutestof. Het is bijna knisperig, en de stof voelt vrij 'hard'. Mijn Asics looprokje bijv. is van veel zachter en soepeler materiaal. Wel leuk vond ik dat de tailleband op de rug roze gekleurd is.

Het looprokje voelt dus niet zo prettig, maar waarvan is het dan gemaakt?

Het rokje is van:

 • 90% polyester
 • 10% elasthan

De tights zijn van:

 • 90% polyester waarvan 45% 'TOPCOOL'
 • 10 elasthan
tights hardlooprokje
Tights hardlooprokje

Hardlooprokje in de praktijk

Toen ik het rokje voor het eerst aan deed, was ik matig enthousiast. Eigenlijk vond ik de pijpjes van de tight erg kort, en bovendien hoorde je me knisperen zo gauw ik me bewoog door de knisperige stof. En nergens zit een zakje! De stof oogde ook wat kreukelig. De lengte van het rokje was daarentegen prima. Niet te kort, niet te lang. Precies goed. Maar echt heel lekker vond ik het niet zitten.

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan, om de hitte voor  te zijn, en mijn dag te beginnen zoals het hoort: met hardlopen! En ik deed dat natuurlijk in mijn nieuwe Lidl hardlooprokje. En het viel me enorm mee! Ik had gedacht dat de tights omhoog zouden kruipen, maar ze bleven keurig zitten. En het rokje was eigenlijk ook prima!

Conclusie: hardlooprokje Lidl is de moeite waard

Ondanks een teleurstellende eerste indruk, vind ik het Lidl hardlooprokje toch een goede koop. De stof van het rokje voelt een beetje als parachutestof, maar het materiaal van de tights is wel prima. Wel ontbreken er zakken! Als ze er nog zakken op zouden maken, dan gaf ik dit rokje een 8. Nu geef ik het een 7 vanwege het materiaal van het rokje.

Maar voor 6,99 kun je denk ik geen zakken verwachten. Wat betreft prijs-kwaliteit verhouding is het hardlooprokje van de Lidl prima. Dus als je net begint met hardlopen, en je wilt niet teveel geld uitgeven, dan is dit een prima aankoop.

roze taillebang
Roze tailleband achter

Praktische informatie

De hardlooprokjes liggen nu in de Lidl winkels. De actie begon maandag juli 2013. Het rokje is alleen verkrijgbaar in de maten S (36/38) en M (40/42). Ik heb de maat M gekocht, en die vind ik prima zitten. Mijn 'gewone' kledingmaat is 40.

Ook zijn er shirts te koop, loopschoenen en een hartslagmeter. Bij de loopschoenen heb ik nog even staan watertanden, want die hadden zulke leuke kleurtjes. Maar ik durfde het niet aan 'zo maar' zonder enige metingen hardloopschoenen te kopen.

Heb jij een hardlooprokje? Mail me dan je ervaringen!

Similar Posts

6 Comments

 1. Ik heb hem ook gekocht en geprobeerd op de baantraining diezelfde avond. Ik vond de pijpjes idd ook wat strak zitten, maar dat zorgde er volgens mij idd juist voor dat ie niet omhoog kroop. Ik vond het een heel 'bevrijdend' gevoel om te lopen in een hardlooprokje, dit was voor mij de eerste keer.

  De parachutestof deed ook mij fronsen, maar het stoorde tijdens het lopen in het geheel niet.

  Ik heb me tijdens het lopen niet eerder zo vrouwelijk gevoeld.. haha!

  Ik was maandagavond zó enthousiast dat ik dinsdagochtend het laatste rokje in mijn maat weggekaapt heb bij Lidl. Voor die 7 euro (x2) heb ik me echt geen buil gevallen!!

  ps bedankt voor de tip op fb, ik woon vlakbij een lidl maar krijg nooit de folders en vergeet steeds online te kijken.

  1. Wat leuk dat je nu hardlooprokjes ontdekt hebt! Voor die prijs is het ook makkelijker om te proberen. En super dat het een bevrijdend gevoel geeft. Ik vind hardlooprokjes ook altijd erg prettig om in te lopen.

   1. Precies Nicole, voor die 7 euro was het het proberen waard. Ik was evengoed maar wat opgelucht te zien dat er nóg eentje in mijn maat was de dag erna.

 2. Ik heb er meteen twee gekocht, aangezien ze normaal best duur zin! Ik vind hem lekker zitten maar ben niet gewend om in korte rokjes te lopen. Vanavond ga ik hem uit proberen. Ik vind hem zelf leuker staan met een langere tight eronder 3/4 die ik ook bij lidl heb gekocht. De shirts heb ik ook gekocht maar die tekenen wat uit. Toch houd ik ze wel. De sokken zijn wat warm maar lekker voor de winter. Mijn dochter heeft ook nog het klokje gekocht, hij werkt prima, en dat voor 14,99

 3. Ik heb een rokje v Nike. Zit prima, alleen de tights kruipen omhoog. En dat vind ik toch wel vervelend. Ook zit er geen zakje in. Maar het lopen in een rokje vind ik echt super!

  1. Slordig van Nike dat de tights omhoog kruipen! Dat is inderdaad erg vervelend. En ook nog geen zakje! Van zo'n merk had ik meer verwacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.