Review: hardlooprokje van Running Skirts

Dit keer een review van een hardlooprokje van Runningskirts.com, dat gerund wordt door Amerikaanse moeders, en identieke tweeling, Cindy en Christy.

Ik heb dit rokje gekocht via hun Amerikaanse website, in de 'sales' voor 29,04. Zelfs met de verzendkosten van 11 euro was ik nog goedkoper uit, dan als ik een hardlooprokje kocht op de Nederlandse site Hardlooprokjes.nl

Rokje met ingebouwde slip, en zakken aan zijkant

Het rokje dat ik heb gekocht is een 'running skirt' rokje met een ingebouwde slip, dus geen zgn. 'compression shorts' (zo'n wielrennersbroekje).

Ik besloot daarom 'commandostijl' te gaan, oftewel zonder ondergoed. Het rokje zit heerlijk luchtig, en ik vind het erg geschikt voor hoge temperaturen.

Door de ingebouwde slip is het rokje erg handig in geval van hoge nood. Je hoeft niet met de billen bloot, maar schuift het slipje gewoon even aan de kant.

Aan weerszijden van het rokje zitten zakken die sluiten met klittenband. Maar je kunt er niet te veel in doen: mijn ipod was eigenlijk al te zwaar.

Daarnaast puilen de zakken onmiddellijk uit (zie foto), en veroorzaken onappetijtelijke bulten op je heupen. Wel zijn de zakken prima geschikt voor wat geld of een huissleutel.

(Runningskirts.com verkoopt overigens ook looprokjes met compression shorts, en die heten athletics skirts.)

Welke maat

Op de site Runningskirts.com staat een tabel waarmee je je maat kunt betalen. Met behulp van een meetlint meette ik dat mijn taille zo'n 35 inches is, en concludeerde dat ik dus een maat 5 moest hebben. Helaas bleek dit te ruim, dus liep ik de hele tijd mijn rok op te houden om te voorkomen dat de wereld zou kennismaken met mijn billen.

Omdat het rokje verder heerlijk zat, besloot ik er mee naar een coupeuse te gaan, en die heeft voor 10 euro een knoopsgatenelastiek in de tailleband gezet, en nu zit het prima.

Tip: dit rokje valt eerder te ruim dan te klein!

Gore Running Wear rokje versus Runningskirts rokje

Het Gore Running Wear rokje is handiger met de zakken op de compression shorts, en de opening voor het snoer van de iPod, en ik voel mee daarin meer 'gekleed'. Je weet zeker dat al je lichaamsdelen decent bedekt zijn. Het Runningskirtsrokje zit daarentegen heerlijk luchtig, en voelt bijna alsof je niets aan hebt, wat ik erg prettig vind.

Bij hogere temperaturen zal ik het Runningskirtrokje eerder pakken dan het Goretexrokje, maar voor grotere afstanden, en als ik meer 'bagage' heb, is het Goretexrokje weer handiger.

Praktische informatie

Ik bestelde het rokje op een zaterdag, en het kwam de eerstvolgende vrijdag al aan. Prima verzendtijd dus.

Een running skirt rokje kost zo'n 40,20 voor een effen exemplaar, en voor een gebloemd of gestippeld exemplaar, betaal je zo'n 48,65. Daarbij moet je rekenen op zo'n 11 euro verzendkosten.

Het rokje dat ik heb gekocht is vergelijkbaar met de MarathonGirl Ultra bij de Nederlandse website hardlooprokjes, en kost daar 54,95 en de verzendkosten zijn 3,14 wat het totaal op 58,09 brengt.

Het maakt dus eigenlijk weinig uit of je het rokje in Nederland koopt of in Amerika, maar de Amerikaanse website heeft dus als voordeel dat er een 'sales' afdeling is.

Meer informatie vind je op Runningskirts.com

Similar Posts

6 Comments

  1. Goed punt Annemarie! Mij dijen schuurden inderdaad wel wat tegen elkaar, dat zou voor een langere loop een probleem kunnen worden.

    Ik heb het rokje getest tijdens een uur lopen, en hoewel het dus wel wat schuurde, was het (nog) niet pijnlijk.

  2. Geweldig leuk rokje, maar ik zou 'm ook niet kopen vanwege het gebrek aan pijpjes. Zeker als het warm is lijkt me dat het inderdaad gaat schuren.
    Ik hoop dat jij daar geen last van hebt en wens je er Veel plezier mee! Het staat je geweldig

  3. mooi rokje maar niet voor mij daar zijn mijn bovenbenen echt te dik voor(een beetje maar) en schuren tegen elkaar. Ik heb een rokje met pijpjes, ook prima en luchtig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.