Hardloopgadgets: van 1 basic eierwekker tot Fitbit

Hardloopgadgets

Hardloopgadgets zijn een relatief nieuw fenoemeen. Toen ik na de geboorte van mijn vierde kind voorzichtig begon met hardlopen, deed ik dat met een eierwekker in mijn ene hand, en een A4-tje met een beginnersschema in de andere hand. Later verving ik het A4-tje met het loopschema met een draagbare cd-speler! Hardloopgadgets waren er destijds veel minder, hoewel er al wel sporthorloges waren. En mp3-spelers waren er ook al wel, maar ik ben zowel letterlijk als figuurlijk niet iemand die voorop loopt ; )

Dus ook niet met nieuwe ontwikkelingen.

Mijn hardloopgadgets door de tijd: van eierwekker tot activity tracker

  • Ik begon dus met een eierwekker. Je kunt erover twisten of dat dat wel een echt hardloopgadget is, maar omdat ik hem gebruikte om te zien hoe lang ik nog moest lopen en wanneer ik weer mocht wandelen tel ik hem toch mee.
  • Een sporthorloge van de Blokker. Niet zo heel lang daarna kocht ik voor zo'n 14,95 een sporthorloge van de Blokker. Omdat ik een hekel heb aan gebruiksaanwijzingen lezen, kon ik er niet zo heel veel mee. Ik weet ook eigenlijk niet meer goed waarvoor ik het gebruikte. Lees ook mijn post: Sporthorloge dames!
  • Daarna volgde een heuse mp3-speler van de Aldi! Zo'n hele kleine roze, die je aan je kleding kunt klemmen. Dat was best revolutionair voor mij, want lange tijd vond ik: 'Die draagbare cd-speler gaat toch ook prima?!'
  • Toen kwam de Nike+ sensor! Dat was ook een grote stap voorwaarts, want voortaan kon ik meten hoeveel en hoever ik eigenlijk had gelopen. De Nike+ sensor combineerde ik met mijn iPod. Bij de Nike sensor moest je een Nike sensor op je hardloopschoen bevestigen, en zo kon je alles goed bijhouden.
  • Daarna volgden nog wat flirts met diverse sporthorloges, maar uiteindelijk kwam ik uit bij de Fitbit activity tracker. Die heb ik inmiddels al zo'n 6 jaar geloof ik, en ik ben er heel tevreden mee. Hij houdt mijn hartslag en gelopen afstand bij, en dat is genoeg voor mij.
  • En dan loop ik tegenwoordig standaard met mijn smartphone, met daarop hardloopmuziek en de Fitbit app + de asr Vitality app waarmee ik lekker geld verdien door te gaan hardlopen.

Hardloopgadgets: je kunt er ook teveel hebben ; )

De hardloopsport staat bekend als goedkoop. Een paar goede loopschoenen zijn al voldoende om te gaan lopen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hardlopen niet duur kunt maken. Dat kan best, als je maar wilt!

Daarom zijn er allerlei handige gadgets op de markt die je als hardloper om je te helpen geld uit te geven: hartslagmeters, stappentellers, navigatiesystemen en ipod-nano's.

Maar de meneer in onderstaand filmpje heeft wellicht toch wat te veel hardloop gadgets!

Wat is jouw favoriete hardloopgadget?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.