Crosstraining op een zomeravond: 16 km fietsen

Gisteren gingen we mijn oudste dochter ophalen van haar werk in Dinxperlo, 16 kilometer verderop. 's Ochtends fietst ze altijd, maar na een lange werkdag halen we haar soms 's avonds op. De fiets wordt dan achterin de auto gepropt.

Eenmaal in Dinxperlo bedacht ik ineens dat ik eigenlijk best terug kon fietsen!

Kansen moet je pakken

Ik had vrijdagmorgen weliswaar al gerend, maar het was een mooie avond. En ik lees voortdurend over het belang van cross-training. Zie ook mijn post Welke spieren train je bij hardlopen? Ik besloot mijn kans te begrijpen om een nieuwe route te fietsen, en bovendien de 5 brosrepen die ik had gegeten weg te trainen.

Hardlopen en fietsen zijn een prima combinatie!

Zomeravond

Het was een prachtige zomeravond. Zo'n zomeravond die in je herinnering blijft hangen. Hoewel ik eigenlijk geen fan ben van fietsen, genoot ik toch van mijn fietstocht. Ondanks de oude brik van mijn dochter, en het feit dat haar fiets geen versnellingen heeft. Die versnellingen miste ik enorm!

Wielrennen en vrouwen

Tijdens het fietsen dacht ik aan de al maar groeiende populariteit van fietsen onder vrouwen. En ik vroeg me af: 'Zou ik ook een fan van fietsen kunnen worden?' Het grootste voordeel is dat ik dan ineens makkelijk afstanden van 30 km kan afleggen, en dus een veel groter gebied kan verkennen. Maar toen dacht ik aan die gruwelijke fietsbroekjes, en dat je voorover gebogen moet zitten. Als ik al ga fietsen, dan toch maar liever op een gewone fiets.

Hardlopen en fietsen: voors en tegens

Eén van de nadelen van fietsen t.o.v. hardlopen vind ik dat je zoveel meer last hebt van weerstand in de vorm van wind! Ik fietste met een redelijk tempo, en de wind hinderde me behoorlijk. Als hardloper vind ik wind veel minder vervelend dan als fietser!

Een klein voordeel van fietsen is dat je soms even je benen kunt stilhouden en toch vooruit gaan. Hoewel dat dankzij de wind van korte duur was. Maar toch: als je als hardloper je benen stilhoudt, sta je per direct stil! Als fietser heb je een klein beetje respijt.

Levensmetafoor: wat fietsen en hardlopen leren over het leven

Maar uiteindelijk is het bij zowel fietsen als hardlopen een feit: als jij niets doet, kom je geen centimeter vooruit. Dan gebeurt er niets, en is er stilstand.

En dat vind ik dan weer een mooie metafoor voor het leven in het algemeen!

Zie ook mijn post over touwtje springen als crosstraining en mijn post Ren apparaat.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.