Alle begin is moeilijk

beginnen met hardlopenAlle begin is moeilijk gaat het spreekwoord, en dit geld zeker voor hardlopen.

Als beginnend hardloper heeft je lichaam tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe eisen die je er aan stelt. Maar tegelijkertijd is ook bij ieder róndje dat je gaat lopen, het begin weer lastig. Bij mij tenminste wel. Die eerste paar kilometers worstel ik nog wel eens met mezelf. 'Niet bij nadenken!' is mijn motto in het begin. 'Gewoon maar doen.'

En na ongeveer 1 of 2 kilometer wordt het inderdaad beter. Mijn lichaam wordt soepeler, en ik krijg het prettige gevoel dat ik iets bereikt heb. En het gevoel dat ik al een prestatie heb neergezet motiveert me om door te lopen.

Wat mij ook helpt is om het lastige begin te accepteren als iets wat er bij hoort. Als iets wat normaal is, en dus geen reden is om dan maar te stoppen.

Hoe zijn de eerste stappen van een looproute voor jou?

Similar Posts

8 Comments

  1. Bij mij gaat het na 3km pas een beetje soepel! Ik kom net weer terug van m'n rondje maar o o wat is het soms zwaar!!!

  2. Gister weer voor het eerst gelopen sinds 3 jaar. Heb er maanden over gedaan om te beginnen......ja alle begin is moeilijk dus. Nu morgen weer. En dan toch maar weer de eerste training van de podcast want de conditie was ver te zoeken. Maar was wel weer lekker!

    1. Wat goed Berber dat je weer bent begonnen! En goed idee om gewoon met de eerste training te beginnen, zo kun je het rustig weer opbouwen.

  3. Alle begin is absoluut moeilijk.. Mijn 1e kilometers loop ik naar mijn idee een beetje raar. Zo stijf als een plank en met moeite. Maar , eenmaal verder onderweg, ben ik maar moeilijk te stoppen. Dus vooral doorzetten dames!

  4. ik heb ook de 1e km's wat moeite. vooral om mn goede tempo te vinden. is dat eenmaal gelukt, dan loop ik de rest op mn runners-rush (kijk mij eens gaan, ik kan het, en ik doe het!). zo loop ik de 10 km. mezelf motiveren om op snelheid te trainen vind ik veel moeilijker.

    1. Van snelheid zie ik het nut ook niet zo erg moet ik bekennen. Het gaat mij er vooral omdat ik een afstand volbreng. 'No need for speed' is mijn motto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.