10 Bijzondere runs

10 runs

Hardloopevenementen zijn booming business.

Nu steeds meer mensen hardlopen ontdekken, groeien ook de initiatieven voor activiteiten op hardloopgebied. Zo kent denk ik iedereen onderhand de Marikenloop wel. Een hardloopevenement speciaal voor vrouwen. En als de Marikenloop je niet goed uit komt, dan zijn er nog vele andere evenementen speciaal voor vrouwen om uit te kiezen.

Overigens vraag ik me af wanneer er ook speciale hardloopevenementen voor mannen komen! Want dat lijkt me dan wel zo eerlijk.

Hardloopevenementen in alle soorten en smaken

Hardloopevenementen kunnen zich op verschillende manieren van elkaar onderscheiden. Je hebt speciale loopwedstrijden alleen voor vrouwen. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook hardloopwedstrijden met een bepaalde invalshoek. Zoals een goed doel. Maar je hebt ook hardloopevenementen die zich kenmerken door het soort terrein waar je over heen loopt. Zoals de Zevenheuvelenloop.

Hier onder  10 soorten hardloopevenementen op een rijtje!

10 bijzondere runs

 1. Colour run: hardloopevenement waarbij je met gekleurd poeder wordt bestrooid.
 2. Night run: hardloopevenement dat 's nachts gehouden wordt.
 3. Roparun: hardloopevenement waarbij geld wordt ingezameld voor kanker. (3 juni 2017)
 4. Pink Running Day: 4 hardloopevenementen speciaal voor vrouwen. (11 juni 2017)
 5. Obstacle run
 6. Halloween Run: verkleed hardlopen.
 7. Kerstloop
 8. Rokjesdagloop (2 april 2017)
 9. Stiletto loop
 10. Zombie run: hierbij verkleden sommigen zich als zombie, en moet je als hardloper proberen uit handen te blijven van zo'n enge zombie!

Zoek je een hardloopevenement?

Er zijn diverse websites waarop je agenda's met data voor hardloopevenementen kunt vinden. Heb je liever een hardloop agenda op papier? Dan vind je de papieren versie van Runner's World elke maand een hardloopevenementen agenda.

Aan hoeveel hardloopevenementen doe jij mee per jaar?

Similar Posts

2 Comments

 1. Ik heb nog maar aan één evenement meegedaan: de Antwerp 10 miles. Geweldig leuk! Al moet ik wel zeggen dat ik me achteraf niet zo geweldig voelde... het terrein was niet echt mijn terrein. Dwars door Antwerpen, stukken over de autosnelweg, door tunnels enzo... en ik ben gewend om altijd vlak te lopen. Het houdt me een beetje tegen om nog aan evenementen mee te doen. Alhoewel ik moet zeggen dat die Colour Run super leuk lijkt! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.