Multitasking

Het was een zonnige zaterdag, en officieel was het mijn rustdag.

Toen ik even niet keek, ben ik namelijk vijf dagen per week gaan hardlopen, met op donderdag crosstraining (20 km heen terug fietsen naar de stad, en koffie drinken bij de Hema). Daarom leek het me verstandig om één dag als rustdag te gebruiken.

Maar de zon scheen, en de afwasmachineblokjes bleken op te zijn. Dus bedacht ik dat ik dan best even naar Halle kon rennen. Halle is het dichtsbijzijnde dorpje met een buurtsuper, en dus kleedde ik me snel om, en zette het op een lopen. En op de terugweg deed ik gewichttraining voor mijn armen, want toen droeg ik een doos met afwasmachineblokjes.

Toen ik thuiskwam voelde ik me opgetogen: niet alleen had ik fijn gerend, ook had ik mij van mijn huishoudelijke taken gekweten. Wat is hardlopen toch een ideale sport! Niet alleen kost het je weinig tijd om een effectieve work-out te doen, het is ook ideaal voor multitasken!

Similar Posts

2 Comments

  1. én een ideaal excuus om op een rustdag toch te sporten, die moet ik onthouden. Misschien moet ik vrijdagavond snel alle afwasblokjes gaan verstoppen 😉 't was dit weekend echt wel te mooi weer om binnen te zitten!

  2. Pas op Nicole,

    Het werkt verslavend 😉 Je weet dat ik zo altijd parkeerkosten uitspaar bij WC Zuidplein als ik alleen maar iets moet terugbrengen. Ik gebruik soms zo'n dun gymtasje - niet op mijn rug maar op mijn buik- om de handen vrij te houden. Ik merk dat ik mijn schouders optrek tijdens het lopen als ik iets vast heb, of het moet iets kleins zijn of aan beide kanten evenveel.

    groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.