Lopen op Toffifees

Zo rond een uur of zes slaat het altijd toe: de drang tot snacken! Het werk van de dag zit er op, de kinderen zijn gevoederd en gebaad, en ik kan met een kopje thee op de bank.

En prompt krijg ik dan zin in zakken M&M's, flink gezouten cashewnoten, paprikasticks, brosrepen, nutsrepen en kaas met zilveruitjes. Ik probeer deze verlangens te blussen met thee, want ik weet: ze berusten niet op honger, maar op onrust.

Meestal win ik de strijd tegen de lust en onrust, en rond een uur of acht 's avonds verdwijnt ze geruisloos. Maar gisteren rende ik in een onbewaakt moment naar de keukenkastjes en zocht koortsachtig naar 'iets lekkers'.
'Doe het niet, doe het niet' drong mijn betere zelf handenwringend aan, maar ik duwde haar ruw aan de kant, en zag dat ze probeerde de Toffifees te verbergen.

Daar stond hij: een grote doos Toffifees van de Aldi. Aangeschaft omdat het altijd handig is iets in huis te hebben voor onverwacht bezoek en verjaarspartijtjes. Eigenlijk geef ik niks om Toffifees, daarom had ik ze ook gekocht. Ik wist dat ze veilig waren voor eventuele snack attacks.

Maar mijn verlangen naar 'iets lekkers' won het van mijn desinteresse in Toffifees. 'Ik probeer er gewoon eentje, en dan zie ik wel, besloot ik. 'Ik krijg toch nooit bezoek!'
'Wel aardig,' proefde ik, maar nu de doos toch open was besloot ik dat ik er nog wel één kon nemen. En voor ik het wist had ik vijftien Toffifees soldaat gemaakt en concludeerde: 'Eigenlijk erg lekker!'

Met een buikje alsof ik zestien weken zwanger was, ging ik naar bed en zwoor: 'Nooit meer!'

En vanochtend liep ik op Toffifees.

Maar toen ik thuis kwam herinnerde ik me: er zitten er nog vijftien in de doos....

Similar Posts

2 Comments

  1. Haha, wat herkenbaar. Ik krijg om 16.00 uur altijd een snaai-aanval. En omdat ik vanuit huis werk (nou ja, in de tuin staat m'n kantoor) is zo'n aanval heel moeilijk te weerstaan. Ik haal dus ook zo weinig mogelijk in huis....

  2. OMG: herkenbaar! IK ga ook wel eens met een te vol buikje, zonder te hollen, ontevreden naar bed....

    Gelukkig lopen we hard genoeg om van het buikje geen BUIK te maken!

    Ik ga je nu even opzoeken via Nike+: kijken of we vriendjes kunnen worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.