Hardloper Lieske

hardloper lieske

Op een dag was Lieske (31) aan de late kant. Om de bus niet te missen moest ze een sprintje trekken. Maar dat viel tegen! Geschrokken van haar slechte conditie besloot ze te gaan hardlopen. Dan kon ze bovendien mooi die extra kilo's die haar nog in de weg zaten even wegwerken.

Lieske is de trotse moeder van haar zes maanden oude dochter Feline. Ze werkt als docent en als medewerker bureau psychodiagnostiek op een hogeschool. Daarnaast volgt ze een studie psychologie.

Dit is haar hardloopverhaal!

Mijn hardloopgewoontes

Ik woon aan de rand van de IJssel waar prachtige looproutes zijn. Daar loop ik het liefst. Voor de geboorte van mijn dochter liep ik 2 à 3 keer per week. Maar omdat ik ook nog tennis, lukt drie keer per week niet meer. Nu streef ik naar twee keer per week hardlopen.

Eerst liep ik veel met een vriendin, maar zij is helaas verhuisd. Nu loop ik het liefst alleen. Even mijn hoofd leeg maken met een lekker muziekje, op een moment dat mij uitkomt.

Mijn hardloopmotivatie

Door hardlopen draag ik zorg voor mijn lijf. En ik geniet van het voldane gevoel na afloop. Bovendien heeft het mijn doorzettingsvermogen verbeterd.

Hardlopen en moederschap

Ik zie niet direct parallellen tussen hardlopen en moeder zijn. Wel helpt hardlopen me om een energieke moeder te zijn, en niet te snel op te geven.

Ik vind hardlopen voor kids iets wat ze bijvoorbeeld bij atletiek kunnen leren, en op latere leeftijd zelfstandig kunnen doen. Mijn dochter mag straks gerust mee op haar fiets om een bidon aan te kunnen geven 😉

Hardloop gadgets en apps

Ik loop altijd met Runkeeper op mijn iPhone. Af en toe gebruik ik een hartslagmeter als ik optimaal wil trainen. Natuurlijk mag een lekkere podcast ook niet ontbreken. Ik loop graag op muziek tijdens het hardlopen, want dan gaat de tijd lekker snel en het helpt bij een lekker looptempo.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik plan zeker een aantal wedstrijden per jaar. Die houden me scherp. In de omgeving van Deventer doe ik ieder jaar mee aan de IJsselloop en de Brink- tot Brinkloop. Daarnaast plan ik nog een wat grotere loop zoals de Marikenloop, de Dam- tot Damloop of de Zevenheuvelenloop. Cross heb ik ook eens geprobeerd, maar dit zorgde enkel voor frustratie.

Wedstrijden betekenen voor mij gezonde spanning, goed willen presteren en tussentijdse doelen om voor te trainen.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes vind ik meer bij mijn tennisoutfit passen. Hardloopschoenen kopen doe ik niet graag, want ik heb moeite met afscheid nemen van oude schoenen. Mijn voeten kennen die zo goed... Ik heb nog warme herinneringen aan mijn Karhu's, maar onlangs zijn die vervangen door Nikes.

Hardloopliteratuur en lektuur

Een favoriet boek over hardlopen heb ik niet. Ik lees alleen bladen over hardlopen. Runner's World staat dan ook elk jaar op mijn sinterklaaslijstje.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Geef niet te snel op! Voordat je er plezier aan gaat beleven is het even doorbijten. Maar iedere kilometer maakt je trotser, en je wilt toch ook graag een gezonde mams zijn voor je kids?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.