Maike rent

hardlopende mamaMaike Douglas (29) wilde gaan sporten na de bevalling. Ze zocht een goedkope en snelle manier.

En dan kom je al snel bij hardlopen uit! Zie ook hardlopen na bevalling!

Maike is moeder van een zoontje van vijf maanden, en werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ook onderhoudt ze twee websites.

Dit is haar verhaal

Mijn loopgeschiedenis

Toen ik twintig was begon ik voor het eerst met hardlopen. Ik trainde toen voor de 5 km van de Utrechtse marathon. Daarna ben ik gestopt met lopen. Inmiddels ben ik weer vijf weken aan het lopen, en opnieuw aan het trainen om 5 kilometer te kunnen hardlopen. Als ik dat kan, ga ik trainen voor 10 kilometer. Op dit moment bevalt hardlopen me wel, maar ik moet nog zien of ik het volhoud.

Mijn loopweek

Ik streef er naar om drie keer per week te gaan hardlopen. Dit lukt ook meestal wel. Het liefst loop ik in natuurgebied en alleen. Hier bij ons in het bos, maar het liefst op vakantie in de duinen.

Mijn loopmotivatie

Ik vind het heerlijk om te sporten, dan voel ik me goed. Hardlopen kan snel vanuit huis, dat vind ik er zo fijn aan. Lopen ontspant, dus ik loop om zowel psychologische als lichamelijke redenen.

Als je letterlijk goed in je vel zit, zit je ook figuurlijk lekker in je vel.

Hardlopen betekent een momentje voor mezelf, hard werken, en me daarna weer helemaal fit en goed voelen.

Hardlopen en moederschap

Ik zie geen parallellen met het moederschap. Hardlopen doe ik voor mij. Voor Maike. Wel werkt hardlopen dóór in mijn moederschap. Daarna ben ik vrolijker, en daardoor een leukere moeder. Ik zal mijn kinderen zeker stimuleren om te gaan sporten. Maar ze mogen helemaal zelf kiezen welke sport. Als ze graag alléén sporten, zou ik ze hardlopen wel aanraden. Maar voor kinderen vind ik een teamsport ook erg leuk.

Gadgets en hardloop apps

Ik loop met mijn iPhone in een speciaal hardloophoesje. Start to run op de iPhone, koptelefoon op en gaan! Tijdens het lopen luister ik naar muziek. Dat heb ik echt nodig om het juiste ritme te bepalen. Evy biedt me die muziek!

Wedstrijden en hardloopevenementen

Ik heb nog niet meegedaan aan een hardloopwedstrijd, maar ik zou het wel leuk vinden om aan een 5km run mee te doen. Niet om te winnen, maar om te bewijzen aan mezelf dat ik dat kan.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik geef de voorkeur aan broekjes boven hardlooprokjes. Hardloopschoenen kopen vind ik leuk. In de toekomst wil ik daarvoor naar een speciale winkel gaan. Momenteel loop ik op Nikes.

Hardloop lectuur en literatuur

Ik lees geen boeken over hardlopen, en het tijdschrift Runner's Worl ook niet. Wel kijk ik soms op hun Facebookpagina. Ik vind hardlopen leuk om te doen, maar hoef er verder niet zo veel mee.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Het is een ideale manier om snel vanuit huis te sporten. Even een momentje voor jezelf, heerlijk!

Wil je meer lezen over Maike?

Bezoek dan haar blog Mama Maike!

Vind jij het ook leuk om mee te doen met de rubriek Rennende Moeders? Mail me dan: nicoleorriens@gmail.com

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.