Hamsteren en stapelen voor hardlopers

hamsterenHamsters hebben maar geluk.

Ze hebben zulke soepele wangen, dat ze er van alles in kunnen meenemen! Zo kunnen ze gemakkelijk grote hoeveelheden eten meenemen. Als hardloper heb je die luxe niet. Natuurlijk, je kunt een flipbelt gebruiken, maar veel meer dan een energiereep past daar toch niet in. In een sportband om je middel past al weer wat meer. Maar zo efficiënt als een hamster? Nee dat lukt je als hardloper niet.

Hamsteren als hardloper: hoe doe je dat?

Als je als hardloper flink wat voorraad wilt opslaan, dan moet je het gewoon maar opeten! Daar is zelfs een speciaal woord voor: stapelen. Zeker als je een marathon gaat lopen is het van wezenlijk belang je lichaam van voldoende voorraden te voorzien. Te hamsteren dus.

Stapelen van koolhydraten

De meest gebruikte methode is veel pasta eten de dag voor een marathon of lange duurloop. Pasta's zitten namelijk vol koolhydraten. En koolhydraten zijn de belangrijkste bron van energie van hardlopers. Koolhydraten worden opgeslagen in de vorm van glycogeen in de lever en in je spieren. Als je gaat hardlopen gaat je lichaam die koolhydraten verbranden. Ga je lang en ver lopen, dan is het dus van belang dat je veel koolhydraten hebt gehamsterd/gestapeld.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.