Wist jij dat de kinderbijslag omlaag is gegaan?

De Sociale Verzekerings Bank, SVB, is vandaag een campagne gestart om mensen op de hoogte te brengen van de verlaging van de kinderbijslag. Ze doen dit om om vervelende verrassingen voor ouders voor te zijn. Dat vind ik een loffelijk streven, en daarom plaats ik graag deze post voor hen. Ook al kon ik pas aan het eind een wending vinden om het aan hardlopen te koppelen!

1 april: geen kikker in je bil, maar wel minder kinderbijslag

Ik kijk altijd erg uit naar de eerste dag van een nieuw kwartaal, want dan komt de kinderbijslag binnen. En die is altijd heel welkom!

Maar per 1 januari 2012 is de kinderbijslag verlaagd met 35 euro per kind, per jaar. Dat komt neer op een kwartaalbedrag van 8,75 minder per kind. Dus als je op 1 april op je bankrekening kijkt, en ziet dat je minder kinderbijslag hebt gekregen, dan is dat helaas geen 1 april grap. Via MijnSVB kun je precies zien wat de nieuwe bedragen zijn.

Compensatie voor mensen met lager inkomen: Kindgebonden budget

Mensen met een lager inkomen worden gecompenseerd voor de verlaging van de kinderbijslag: zij kunnen namelijk een Kindgebonden budget aanvragen. Dit is een toeslag die de Belastingdienst uitvoert. Meer informatie over het Kindgebonden budget vind je op www.belastingdienst.nl

Het is maar goed dat hardlopen zo'n goedkope sport is, en bovendien zeer geschikt om dit soort financiële tegenvallers te verwerken!

Wil je meer informatie?

Surf dan naar svb.nl

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.