Rennen als Sisyphus

sisyphusAls moeder voel ik me soms net Sisyphus.

Over Sisyphus

Sisyphus bedotte de Goden. Voor straf moest hij de rest van zijn leven een groot rotsblok een berg op duwen. En elke keer als hij bijna boven was rolde de rots, heel pesterig weer naar beneden.

Daaraan danken we de uitdrukking 'Sisyphusarbeid verrichten'.

Daarmee wordt werk bedoelt waar geen eind aan komt...

Mijn Sisyphus arbeid

De was, de maaltijden, het huis schoonmaken, ze zijn mijn rots. Elke keer als denk dat ik klaar ben, moet ik weer opnieuw beginnen. En ik heb niet eens de Goden bedot! Dus waar heb ik dat aan verdiend. Om met Calimero te spreken: 'Het is niet eerlijk!'

Het gaat om het proces

Maar als loper heb ik geleerd dat het gaat om het proces: de weg die je rent. Aan het eind van een ochtend lopen, weet je dat je de volgende dag weer gaat. En de daar op volgende dag, en de dáár op volgende dag.

Net als Sisyphus, zijn een moeder en een hardloper nooit klaar.

Maar als je kunt genieten van de reis dan is dat eigenlijk fantastisch!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.