Hardlopen in de herfst

herfst hardlopen

Het is officieel herfst!

Ik zie het tijdens mijn hardlooprondje 's ochtends. De bladeren verkleuren, en op sommige plekken liggen ze zelfs al op de weg verspreid. Ik zie paddenstoelen verschijnen in de berm, en als ik pech heb valt er keihard een eikel op mijn hoofd. En vergis je niet, ook al is een eikel klein, als ze op je hoofd vallen doet dat gemeen pijn!

Hardlopen in de herfst is fijn : )

Maar afgezien van vallende eikels, vind ik de herfst een heerlijk seizoen om in te lopen. In de zomer kunnen tropische temperaturen het hardlopen echt onmogelijk maken. In de herfst heb je dat probleem niet. En het is ook nog niet zo koud dat je heel veel lagen kleding aan moet. Het is wat dat betreft één van mijn favoriete hardloopseizoenen.

Hardlopen in de herfst: de temperaturen worden lager

Afgezien van de veranderingen in de natuur en dus mijn loopomgeving, merk ik de herfst ook aan de temperatuur. Die is beduidend frisser. Overdag loopt het kwik soms nog op tot twintig graden, maar 's ochtends voel ik de kilte in de lucht.

En dat roept die aloude vraag op:

'Wat trek ik aan?'

Mijn vuistregel: tot 11 graden blote benen en blote armen

Mijn vuistregel is:

'Tot 11 graden kan ik een korte broek of hardlooprokje dragen.'

Mijn benen kunnen beter tegen lagere temperaturen dan mijn bovenlichaam. Bovendien heb ik het idee dat als mijn bovenlichaam koud wordt ik meer kans loop op een verkoudheid.

Jasje zonder mouwen in combinatie met hemdje of shirt

Daar heb ik echt een ontiegelijke hekel aan, en wil ik dus koste wat kost vermijden. Daarom draag ik zo lang mogelijk hemdjes of een shirt met korte mouwen, maar doe daar over heen wel braaf een jasje zonder mouwen.

Zo voorkom ik dat ik mijn bezwete bovenlichaam afkoelt, terwijl mijn armen en benen wel zoveel mogelijk bloot blijven.

Hardloopkleding in de herfst

De herfst is een overgangsperiode als het gaat om hardloopkleding. Dat maakt het lastiger om te bepalen wat je het beste kunt aan doen.

Want net als in het sprookje van Goudlokje, die op zoek was naar iets dat 'precies goed' was, is het als hardloper ook belangrijk om je kleding 'precies goed' te kiezen.

hardloopkleding

Want anders krijg je het stikheet, of je krijgt het te koud. Beide zijn niet fijn.

Daarom hier onder mijn favoriete herfst items als het gaat om hardloopkleding!

Mijn favoriete herfst items op het gebied van hardloopkleding

  • Armwarmers! Bij Decathlon zijn deze al te koop voor maar 5,99 + gratis verzending.
  • Een jasje zonder mouwen.
  • Capri hardlooptights, oftewel driekwart tights.
  • Reflecterende armband. In de herfst worden de dagen beduidend korter, en loop je al snel in het donker. Goede zichtbaarheid is dan essentieel.
  • Hardloopschoenen met een goede zool: wegen kunnen glibberig zijn door gevallen herfstblaadjes!

Hoe kleed jij je in de herfst als hardloper?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.