De gretigheid van wanhopige sportscholen

Er wordt wel eens beweert dat vrouwen die hun biologische klok horen tikken 'wanhopig' op zoek zijn, maar dat is nog niets vergeleken bij de gemiddelde sportschool.

Een onschuldig mailtje met een vraag om informatie, wordt onmiddellijk beantwoord met een verzoek om een telefoonnummer zodat ze kunnen bellen om een afspraak te maken.
En als ik dan antwoord, dat ik eigenlijk alleen maar even wilde weten wat een maandabonnement me zou kosten, luidt de reactie: 'Mogen we je telefoonnummer, dan bellen we je hierover!

Maar ik wíl helemaal geen gesprek met hun coach, om mijn trainingsbehoeften in kaart te brengen en een sportprogramma op te stellen. Ik wil alleen maar weten wat het kost!
Dus mail ik ze terug: 'Bel mij niet. Ik bel u wel.'
En dat doe ik dan niet.

En hebben ze je eenmaal in hun begerige klauwen, dan valt het nog niet mee, om je weer van ze te bevrijden! De informatie over het opzeggen van je abonnement, is meestal ergens onderaan verstopt in de algemene voorwaarden, in het meest onduidelijke lettertype dat bestaat en op lettergrootte 2.

Lukt het je de informatie te ontcijferen, dan is die meestal zo onduidelijk dat je nog niet weet hoe je moet opzeggen. Ben je daar toch in geslaagd, dan heb je meestal nét de kritieke periode gemist waarin je nog kón opzeggen, en zit je voorlopig nog weer een jaar vast aan dat ellendige abonnement.

Hoewel ik best Pilates of Bodybalance nog eens zou willen proberen als aanvulling op hardlopen, schrikt de klauwende gretigheid van sportscholen mij af. Ik ren hard van ze weg.
En zo komen ze toch nog mijn conditie ten goede.

Onderstaand filmpje illustreert hoe moeilijk het kan zijn om van een sportschool af te komen.

Similar Posts

6 Comments

 1. Haha, lekker weg blijven rennen van de sportschool! Thuis fitnessen is veel makkelijker en je hoeft tenminste niet eerst er heen te rijden en dan naar slechte muziek te luisteren. Spiegel + youtubefilmpje zijn genoeg. En goedkoper 🙂

 2. Hahaha, ik herinner me die aflevering van Friends nog heel goed!
  Ik herken je verhaal, niet alleen van sportscholen maar ook van andere zaken waar ik informeer naar een prijs oid. Hoogst irritant en bij mij werkt dit juist afstotend!
  Alvast een hele fijne jaarwisseling!
  Groetjes,
  Thara

 3. ik moet zeggen ik zweer bij de sportschool maar dat is omdat ze (gratis) kinderopvang hebben! Bijna elke ochtend ben ik er te vinden voor een paar uurtjes voor mezelf (incl. sauna) en mijn 2 zoons van bijna 2 en 1 spelen er heerlijk in de kinderopvang! Ze hebben op deze manier ook elke dag contact met andere kindjes, ook niet onbelangrijk. Maar ik ben het wel met je eens dat die sportscholen aardig agressief te werk gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.