Hardloop quotes: citaten over hardlopen

citaten en gezegdenCitaten en gezegden kunnen een bron van inspiratie zijn. Een manier om je motivatie een boost te geven. Dus hier onder een aantal citaten en gezegden die je zeker zullen inspireren!

Ik loop zelf inmiddels 13 jaar, en de eerste 6 citaten en gezegden zijn van mij!

6 Hardloop quotes van mij: dingen die ik leerde van hardlopen

  1. Het is moeilijk om somber te zijn nadat je hebt gelopen.
  2. Hardlopen is als een goede vriend. Hij is er altijd. Je hoeft alleen maar je hardloopschoenen aan te doen, en daar is hij.
  3. Hardlopen wordt niet gemakkelijker. Maar een keer overslaan wordt wel steeds moeilijker!
  4. Als hardloper is de hele wereld mijn sportschool.
  5. Als ik een uur ga lopen kan ik een Big Mac eten zonder consequenties!
  6. Hardlopen helpt je om jezelf te vinden.

Inspirerende citaten en gezegden

Lieve Adidas dan Prozac. Als je lopen in een pilletje zou kunnen stoppen, zou je rijk worden. Bram Bakker

Bram Bakker is psychiater en hardloper. Hij schreef onder andere het boek Bewegen voor beginners. Eén van zijn overtuigingen is dat veel depressieve klachten meer gebaat zijn bij hardlopen dan bij prozac. Hij is dan ook een voorstander van Running Therapie.

‘If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run.’ (John Bingham)

Dit citaat vind ik mooi omdat het hardlopen toegankelijk maakt. John Binghams boodschap is dat hardlopen voor iedereen is. Als je loopt, ben je een loper. Je hoeft niet snel te zijn. Of van die enge, nerveus gesneden broekjes te dragen. Dus weer niet beschroomd om jezelf een hardloper te noemen!

Everywhere is within walking distance if you have the time. (Steven Wright )

Dit citaat herinnert me er aan de tijd te nemen. Het gaat er niet om hoe snel je ergens komt. Het gaat erom dat je onderweg bent.

Just do it. (Nike)

Ik ben niet altijd zo’n fan van advertenties, maar dit is gewoon een waarheid als een koe van Nike.

I run, therefore I am.

Ik ben erg geïnteresseerd in de link tussen hardlopen en filosofie. Dus dit vind ik een hele mooie!

It may not always feel wonderful. but you’re out there doing it. You’re running while others are just walking. Or sitting around. I mean, come on – you’re out there running, for goodness sake. You’re to be taken seriously. (Deborah Reber in Run for your Life)

Ik denk regelmatig aan bovenstaande woorden. Vooral als het hardlopen moeizaam gaat. Dan vind ik het troostrijk om mezelf te vergelijken met al die bankzitters!

No need for speed. (John Bingham)

Wat ik hier mooi aan vind, is dat het niet om snelheid hoeft te gaan!

Well I was born to run, to get ahead of the rest. And all that I wanted was to be the best Just to feel free and be someone I was born to be fast, I was born to run . (Emmylou Harris )

Ik ben helemaal niet snel. Dus eigenlijk voel ik me altijd een beetje een fraudeur als ik hiernaar luister. Maar de vrijheid die er uit spreekt vind ik prachtig!

Welke citaten en gezegden inspireren jou?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.