Moederschap maakt je een betere loper

Het zou zo maar kunnen dat het moederschap je een snellere, en betere loper maakt! Diverse vrouwen liepen na de bevalling sneller dan daarvoor.

Natuurlijk hebben experts zich onmiddellijk over deze kwestie gebogen, in de hoop er een verklaring voor te vinden.

Verklaringen

Ene Dr. James Pivarnik zegt: 'Als er al een lichamelijk voordeel is, dan is dat alleen in de eerste twee maanden. Ik vermoed dat de oorzaak vooral een gevoel van opluchting en voldoening is.'

Chris Lundgren, auteur van Running & Pregnancy, liep na elke bevalling een snellere marathon. 'In je achterhoofd denk je tijdens het lopen van een marathon: 'Dit is niets vergeleken bij een bevalling,' aldus Chris Lundgren!

Van vier kinderen wérd ik een loper

Voor mij was het krijgen van vier kinderen een reden om een loper te wórden. Ik had iets nodig om de stress van een dag met schreeuwende kinderen te ontladen, iets om mezelf te hervinden. En in hardlopen vond ik dat.

En vijf kinderen zijn voor mij een reden om loper te blíjven.

Zie ook Hardlopen na bevalling.

Waarom werd jij een loper?

Similar Posts

4 Comments

 1. Ik moest erg lachen om die vergelijking van een bevalling en de marathon.
  Wel een goed idee!
  Ik werd ook een loper om stress en frustraties kwijt te raken. En om mijn grenzen te verleggen vooral.

  Ik eigenlijk benieuwd hoe JIJ begonnen bent?!

  Gr,
  NZ

 2. Ik vond het dus veeeel zwaarder om een marathon te rennen dan om een kind te baren. Ren inderdaad wel sneller dan voor de bevalling. Grappig!

 3. Hahaha, wat een leuk stuk! Ja, ook ik ben gaan hardlopen als moeder van 5 kinderen. Ik ben bewust thuis gebleven voor onze kinderen en nu de jongste over een half jaar naar de basisschool gaat wil ik graag wat aandacht aan mijn conditie besteden zonder dat ik met mijn hoofd "thuis" zit en me afvraag of alles wel goed gaat. Het hardlopen geeft me een gevoel van " vrijheid en ontlading " ben nog maar zo kort bezig maar er gaat een wereld voor me open...

  1. Wat leuk om te lezen Jenny! Hardlopen is een ideale manier om tot jezelf te komen, vind ik. En het is zo lekker makkelijk om in je dag te proppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.