Schema hardlopen

Posted May 14, 2008 by Nicole in Hardloop perikelen / 0 Comments

Nu ik al twee keer succesvol bij myasics heb getraind voor de 10-kilometer kijk ik spiedend rond, op zoek naar een nieuw schema. Nu ik eenmaal heb geproefd van de motivatie/begeleiding/aanmoediging die een schema biedt, wil ik niet meer terug naar mijn drie keer per week ‘zo maar’ dertig minuten lopen. Maar een goed schema vinden valt nog niet mee.

Het is niet dat er geen schema’s zijn, maar veel gaan er van uit dat de wereld, als een maatbeker, is ingedeeld in handige kilometers. En wat blijkt? Dat is niet zo! Overgelaten aan mijn eigen, zeer dubieuze gevoel voor afstand zijn dergelijke schema’s voor mij gedoemd te mislukken.

Het doet me denken aan de borst- versus flesvoeding discussie, waarbij de flesvoeders vaak als argument aanvoeren: ‘Met de fles weet ik tenminste hoeveel hij heeft gegeten!’ waarop borstvoeders nors antwoorden: ‘Als dat belangrijk was had God wel een maatbeker op je borst afgedrukt!’

Aangezien God het dus blijkbaar niet belangrijk vindt hoe lang de afstand is die ik heb gelopen ben ik aangewezen op schema’s die tijd gebruiken als handvat. Dankzij de uitvinding van de eierwekker kan ik dat wel!

Na naarstig zoeken heb ik nu een schema gevonden van mijn favoriete, schrijvende hardloper John, The Penguin, Bingham die zijn bijnaam dankt aan zijn manier van lopen.

Nu kan ik weer zo’n tien weken vooruit. En daarna, wie weet?! Dan ga ik misschien wel voor de halve marathon trainen.

Slechts mijn geest en ‘the sky’ zijn de limit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.