Hardloop onderbroeken en sport ondergoed voor hardlopers: 3 voordelen

hardloop onderbroeken

Draag jij speciale hardloop onderbroeken?

Oftewel sport ondergoed?

Ik eigenlijk zelden tot nooit...

Hardloop onderbroeken? Nee, katoenen slipjes van de Hema....

Als ik hardloopkleding koop let ik er altijd op dat het van speciaal materiaal is gemaakt dat vocht van mijn huid weg transporteert. En vervolgens draag ik daar katoenen onderbroeken van de Hema onder...

Ergens gaat er hier duidelijk iets mis. Want katoen ademt weliswaar, maar neemt vocht op. En dat betekent dat de eerste laag kleding die ik draag klam wordt en mogelijk gaat schuren. Kortom het is veel verstandiger om sportondergoed of speciale hardloop onderbroeken te dragen!

Het is dus eigenlijk jammer dat ik de effecten van mijn hardloopkleding te niet doe, door het verkeerde ondergoed te dragen.

Maar wat zijn goede hardloop onderbroeken voor hardlopers? Wat is goed sport ondergoed voor hardlopers?

Sportondergoed voor hardlopers en kruiszweet

Goed sportondergoed is gemaakt van synthetische vezels die vocht verwijderen. Ze nemen het niet op zoals katoen, maar voeren het af. Zo voorkom je het fenomeen kruiszweet. Hardlopen is bij uitstek een sport waarbij de temperaturen in je kruis stijgen en je daar gaat zweten. Vandaar ook dat hardloop onderbroeken worden aanbevolen.

Kotex, bekend van maandverband en inlegkruisjes kwam zelfs met speciale inlegkruisjes voor sporters om kruiszweet te voorkomen. Maar de bijbehorende commercial kreeg een storm van kritiek. Want daarin wordt het voorgesteld alsof je je heel diep moet schamen als je kruis zweterig is. Eén van de vrouwen in het filmpje loopt van schaamte zelfs met hardloopkleding en al de zee in!

Maar eerlijk is eerlijk, het is niet de meest charmante look, zo'n vochtplek in je kruis. Kijk maar naar het plaatje bovenaan deze post.

3 Voordelen van sportondergoed en speciale hardloop onderbroeken

  1. Sportondergoed transporteert zweet en vocht van je huid weg. Zo voorkom je schurend ondergoed.
  2. Speciale hardloop onderbroeken zijn hygyiënischer dan katoenen ondergoed.
  3. Sportondergoed gaat minder stinken dan gewoon ondergoed.

Het grootste nadeel van sportondergoed is wat mij betreft de prijs. Een sportonderbroek van bijvoorbeeld het merk Odlo kost 39,95 (Te koop in de webshop van OTTO).  Hoewel je bij de Hema en Lidl goedkoper sportondergoed kunt kopen. Hier onder een foto van het sportondergoed van de Hema dat ik ooit kocht in 2015. Helaas verkoopt de Hema nu geen hardloop onderbroeken meer.

sportondergoed van de Hema

N.B. Het is verstandig om na het hardlopen niet te lang in je hardloopkleding rond te blijven lopen.

Hardlopen zonder onderbroek: hoe doe je dat?

Je kunt natuurlijk ook hardlopen zonder onderbroek. In dat geval heb je geen hardloop onderbroeken nodig. In veel hardloopbroekjes zit namelijk een ingebouwd slipje. Zo heb ik twee Kalenji running shorts van Decathlon met een slipje erin. Het liefst draag ik deze ook zonder hardloopondergoed eronder. Maar als ik die dag niet de was doen, dan draag ik er soms toch een slipje onder.

Hardlopen zonder onderbroek kan overigens ook wel in hardloopbroeken zonder ingebouwd slipje, maar dan is de kans vrij groot dat de boel gaat opkruipen en dat is erg vervelend.

Mijn favoriete hardloopondergoed voor dames is van Decathlon

Hoewel ik meestal katoenen slipjes van de Hema draag als ik ga hardlopen, heb ik naast mijn Hema sport ondergoed ook een heuse hardloop onderbroek van Kalenji van Decathlon. Hij kostte maar 4,99. Dat is heel voordelig voor hardloop onderbroeken. Helaas kwamen er verzendkosten bij, maar als je in de buurt van een Decathlon woont, kun je die natuurlijk vermijden.

Praktische informatie over hardloop onderbroeken: waar kopen?

Stel je denkt nu: 'Ik wil onmiddelijk goed hardloopondergoed voor dames aanschaffen.

Waar kun je dat dan doen?

Sportondergoed kun je uiteraard kopen bij speciaalzaken, maar hoe zit dat bij 'gewone' winkels?

  • Lidl: nee.
  • Hema: nee. Wel sportbh's maar geen sporthemdjes of hardloop onderbroeken.
  • H&M: twijfelgeval. Na veel zoeken vond ik twee bikinislips van Polyester 85%, Elastaan 15%Buitenlaag: Polyamide 82%, Elastaan 18%. Maar of dit van speciaal technisch materiaal is dat vocht wegtransporteert, staat er niet bij. De prijs begint bovendien bij 9,99 dus een Kalenji sport onderbroek is dan voordeliger.
  • Bristol: geen hardloop onderbroeken
  • Scapino: nee.
  • C&A: wel speciaal sportondergoed, maar dat blijken alleen maar sportbh's te zijn.
  • Livera: Warempel! Hier werd ik prettig verrast. Je kunt een hardloop onderbroek kopen voor 8,99. Dat is duurder dan bij Decathlon, maar niet als je zou moeten bestellen bij Decathlon en dus verzendkosten moet betalen.
  • Hunkemöller: Nee, ondanks hun uitgebreide collectie sportkleding!
  • PerrySport: hier werd ik ook verrast net als bij Livera, maar dit keer juist onprettig. Bij PerrySport verkopen ze geen sportondergoed. Ik ben helemaal verbaasd! Het is immers een speciaalzaak voor sport!
  • Zalando: hier heb je heel veel keuze als het gaat om hardloop ondergoed. En de prijzen vallen erg mee. Voor 26 euro koop je maar liefst 3 Under Armor sport onderbroeken!
  • Bol.com: Ja. Allesverkoper bol.com verkoopt ook hardloop onderbroeken en sportondergoed. Vooral het merk Underun kom ik veel tegen. Zoals deze twee voor 19,95:

Hardloop onderbroeken en sportondergoed samenvattend

Investeer jij in speciale hardloopkleding, zodat zweet goed wordt afgevoerd? Dan is het eigenlijk heel logisch om ook speciale hardloop onderbroeken te dragen. Maar veel hardlopers doen dat niet. Ik ben er eentje van moet ik bekennen...

Wil jij speciaal hardloop ondergoed voor dames kopen?

Dan ben je het voordeligst uit bij Decathlon. De volgende voordelige opties zijn Livera en Zalando.

sportondergoed

Leestips

Ben jij bekend met het fenomeen 'kruiszweet'? En hoe ga jij er mee om?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.