Mindful hardlopen

mindful hardlopenIk beken: ik doe weinig aan mindful hardlopen. Sterker nog, ik leid mezelf bewust af van het hardlopen met Country and Western muziek. Bovendien laat ik me opjagen door zombies met mijn Zombies, run app. Niet bepaald mindful hardlopen dus.

Het punt is, dat als ik er teveel bij stil sta, of teveel ga nadenken ik mezelf niet vertrouw. Ik vrees dat ik dan zal stoppen met rennen. Het beste is om maar gewoon te gáán.

Mindful hardlopen

Maar het was natuurlijk slechts een kwestie van tijd voor de mindfulness beweging hardlopen bereikte en mindful hardlopen op de kaart zette. En aanhangers van de mindfulness beweging zeggen dat je beter gaat hardlopen als je dat heeeeeel bewust doet. Dus heel bewust elke stap die je zet beleeft, hoe de kleding over je lichaam schuurt, hoe je ademhaling versnelt en hoe de wind op je huid voelt. Eigenlijk kun je mindful hardlopen dus vergelijken met associatief hardlopen.

Ik vind mindful hardlopen mooi klinken allemaal, en het zal ook best heel goed zijn. Maar ik houd het meestal toch bij mijn Country and Western muziek. Omdat me dat al twaalf jaar heel goed bevalt, en ik het fijn vind! Dat is toch eigenlijk het toppunt van mindfulness?

Wil je mindful hardlopen?

Download dan de gratis podcast Mindful Running. Die is Nederlandstalig en biedt een pyramideloop van 20 minuten! Als ik erg moe ben, en het wil niet meer, dan gebruik ik die podcast regelmatig voor het laatste stukje! Mindful hardlopen als plan B zeg maar.

Deze gratis podcast is gemaakt door Esther Konings. Op haar website schrijft ze:

‘Mijn doel is om mensen te helpen en te stimuleren om vitaler in het leven te staan met behulp van ontspannen hardlopen en mental coaching. Ik wil hun geestelijke en fysieke conditie verbeteren en ze laten genieten van de natuur en de ontspannende werking daarvan.’

Opbouw van de mindful hardlopen podcast

 • 1 minuut hardlopen
 • 1 minuut wandelen
 • 2 minuten hardlopen
 • 2 minuten wandelen
 • 3 minuten hardlopen
 • 3 minuten wandelen
 • 2 minuten hardlopen
 • 2 minuten wandelen
 • 1 minuut hardlopen
 • 1 minuut wandelen

Doe jij aan mindful hardlopen?

Similar Posts

2 Comments

 1. Dat is niets voor mij. Als ik bij elke stap ga nadenken ga ik me afvragen waar ik nu eigelijk mee bezig ben. Voor wie doe ik dit nu eigenlijk? Laat mij maar rennen met een gezellig muziekje op mijn hoofd!

 2. Hi Nicole,

  Net terug van vakantie waar ik slechts 5x kon rennen, maar wel over bospaadjes, rotsen en het strand. Wat me opviel was dat ik nergens over na kon denken omdat ik alle energie en aandacht nodig had voor het terrein of de inspanning. Eigenlijk zijn die trailachtige loopjes dus best wel mindfull.

  Verder even je blog bijgelezen. Echt leuke en zinvolle heb je geschreven allemaal. Geen tijd om overal op te reageren, want het gewone leven is weer druk begonnen met de vakantiewas.

  groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *