Hardloop perikelen

Minder trainen = meer snelheid + meer plezier

Door allerlei ‘gedoe’ liep ik de afgelopen week in plaats van vijf keer, maar drie keer, en bezorgd vroeg ik me af hoe nadelig dit zou zijn voor mijn opgebouwde conditie.

Dus wie schetst mijn verbazing toen ik gisteren plotseling, in plaats van in 60 minuten, mijn 8 kilometer naar Westendorp in slechts 50 minuten kon afleggen! Niet alleen dat, in plaats van dat ik bestormd werd door gedachten als ‘Waarom dóé ik dit in vredesnaam?’ had ik er echt plezier in.

Vervolgens las ik in mijn loopbijbel, Jeff Galloway’s boek ‘You can do it’, dat drie keer per week lopen voldoende is als voorbereiding op een marathon. Twee keer om het behaalde niveau te onderhouden, en de derde keer om de afstand verder op te bouwen.

Dus door iets minder vaak te trainen, ga ik sneller en heb ik er meer plezier in.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Similar Posts

One Comment

  1. Het lichaam heeft ongeveer 36 uur nodig om te herstellen. Dus na een training altijd een dag rust. Dit vookomt belssures.

    Groetjes Ilse

Leave a Reply