Mijn top 3 middelen bij motivatieproblemen

hardloopkledingAls ik problemen heb met mijn motivatie om te gaan hardlopen, dan val ik terug op 3 hulpmiddelen.

  1. Hardloopmuziek: ik maak een nieuwe playlist.
  2. Ik lees een boek over hardlopen. Daar gaat het altijd van kriebelen.
  3. Nieuwe hardloopkleding. Er gaat niets boven de kick van een leuke nieuwe hardloopoutfit om me ‘s ochtends de deur uit te krijgen voor een hardlooprondje.

Hier onder neem ik mijn 3 snelle  tips voor motivatieproblemen met je door!

1. Hardloopmuziek

Ook al wordt het door hardloop puristen afgeraden, toch loop ik vrijwel altijd op hardloopmuziek. Ik ben altijd een beetje onder de indruk van hardlopers die genoeg hebben aan de geluiden van de natuur en hun eigen gedachten. Stiekem zou ik dat ook wel willen. Maar aangezien mijn gedachten meestal van het genre: ‘Hoe lang moet ik nog?’ zijn, luister ik liever naar muziek dan naar mijn gedachten.

Als ik ‘s ochtends moeite krijg om te gaan hardlopen, of tijdens het lopen enorm baal dan weet ik wat ik moet doen: tijd om een nieuwe playlist te maken.

Want de ervaring leert dat een playlist ‘sleets’ kan worden. De liedjes zijn nog steeds leuk, maar ze worden een beetje saai.

Met een nieuwe playlist heb ik weer puf om te gaan hardlopen. Want dan heb ik zin om die liedjes te horen.

hardloopmuziek

2. Een boek lezen over hardlopen

Ik blijk erg gevoelig voor boeken over hardlopen. Vooral de boeken van John ‘The penguin’ Bingham vind ik enorm leuk om te lezen. Of het boek Hardlopen voor beginners van Amby Burfoot. Ook dat heeft een motiverend effect op mij. Want als ik dan weer lees wat hardlopen allemaal doet voor je geest en lichaam, dan voel ik het vanzelf weer kriebelen. En dan kan ik bijna niet wachten om zelf ook weer te gaan lopen.

Wat dat betreft ben ik lekker makkelijk te beïnvloeden!

hardloopinspiratie

3. Nieuwe hardloopkleding

Eigenlijk zou ik willen beweren dat ik boven het effect van nieuwe hardloopkleding sta. Maar dan zou ik liegen. Want ik blijk erg gevoelig te zijn voor de effecten van nieuwe kleding. Ik krijg daar echt zin van om te gaan hardlopen. En als ik korte hardloopshorts draag, dan loop ik fanatieker, want dan wil ik als hardloper wel matchen met mijn outfit natuurlijk.

Eén van mijn favoriete hardloopkledingstukken zijn looprokjes. Onderstaand Nike rokje kwam ik tegen, toen ik mezelf aan het motiveren was : ) bij de rubriek sportkleding op van Tilburg online.

hardlooprokje

Hoewel ik deze Nike shorts ook wel erg leuk vind:

hardloopshorts

Dit zijn mijn 3 snelste tips bij motivatieproblemen.

Daarnaast heb ik als back up tip: Loop eens een compleet andere route! Zie ook Hardlooproute maken!

P.S. Wat ook helpt is geld verdienen met hardlopen! Lees nu mijn post over de asr Vitality app!

Wat doe jij bij motivatieproblemen? Wat helpt jou?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.