Hardloop perikelen

Loopstijl: wat is jouw loopstijl?

Ik kijk graag naar de loopstijlen van andere lopers. En aangezien ik veelvuldig wordt ingehaald, heb ik daar veel gelegenheid voor.

Allereerst kijk ik altijd naar de voeten: hoe zetten ze die neer? Zakt hun voet naar binnen, of juist naar buiten? Zouden ze de verkeerde schoenen dragen? Vervolgens gaat mijn blik naar de schouders: zijn die ontspannen, of ter hoogte van de oren?

Maar het leukste zijn de armen. Laatst zag ik een meneer die bokste met een denkbeeldige tegenstander, en een andere draaide driftig ‘het wieletje nog eens rond’.

En als ik dat allemaal zo heb beschouwd, dan laat ik bewust mijn eigen schouders zakken, en check of mijn armen soepel bewegen. Want sommige voorbeelden inspireren juist om het anders te doen!

Bijvoorbeeld Phoebe uit Friends.

Check jij andere lopers?
En ben jij je bewust van je loopstijl?

Similar Posts

2 Comments

  1. Haha… grappig filmpje met een rennende Phoebe! Ik kijk ook vaak naar hoe anderen lopen. En je ziet dan al snel of iemand een beginner of meer ervaren loper is. Ik krijg ook altijd loopkriebels als ik iemand zie lopen – zelfs als ik zelf al heb getraind. Daar komt gedeeltelijk dus ook motivatie van – zien lopen doet lopen.
    Groetjes!

Leave a Reply