Hardloper Patricia van Drunen

hardloper
Patricia tijdens de fun run in de Kuip

Van haar negentiende tot haar achtentwintigste werkte Patricia van Drunen als militair bij de Koninklijke Landmacht.

Hardlopen was een verplicht onderdeel van de testen die ze daar moest doen. En Patricia had er een hartgrondige hekel aan. Elk jaar was ze opgelucht als ze de test had gehaald. Want dan hoefde ze weer een jaar niet veel te lopen.

In maart 2014, Patricia was toen 37, deed ze een halfbakken poging om te gaan hardlopen met Evy. Helaas had ze niet genoeg doorzettingsvermogen om consequent te gaan lopen. Maar toen ze in september 2014 haar baan verloor dacht ze bij zichzelf: ‘ En nu is het genoeg!’ Ze begon opnieuw met Start to Run en dit keer ging er ‘een knop om’. De overgang van drie dagen per week buitenshuis werken, naar fulltime thuis met twee kinderen was heftig. En hardlopen hielp Patricia om haar hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Nu vindt Patricia hardlopen Leuk.

Patricia woont samen met de vader van haar kinderen Niek (8) en Tim (4) in Breda. Ze zoekt een nieuwe baan, en besteed ondertussen ook tijd aan haar hobby’s. Zoals sieraden maken met tekst, en taarten bakken voor verjaardagen en speciale momenten.

Dit is haar hardloop verhaal

Hardloopgewoontes

Ik loop graag afwisselend in natuurgebieden en in de stad. Gemiddeld loop ik zo’n twee tot drie keer per week, bij voorkeur alleen. Lekker met mijn muziekje op, en in mijn eigen tempo. Door de muziek kan ik me beter concentreren.

Hardloopmotivatie

Als ik me niet lekker voel, of mijn hoofd zit vol, ga ik een stuk lopen. Daar wordt ik gezelliger en leuker van! Hardlopen is voor mij ontspanning. Daarnaast loop ik vooral als ik zin heb. Ik heb een vorm van Reuma, en daarom is het belangrijk dat mijn buik- en rugspieren goed in balans zijn om rugklachten te voorkomen. Ik merk dat hardlopen voor mij geen extra belasting is en dat ik me er lichamelijk goed bij voel.

Hardlopen en moederschap

Door het lopen zit ik beter in mijn vel, en daardoor ben ik een gezelliger moeder. En ik heb een goede conditie en kan een sprintje trekken als de jongste weer eens wegloopt ; )

Mijn oudste gaat af en toe mee, maar dan op de fiets. Hij vind lopen niet leuk maar meefietsen wel. Dan fietst hij het hele rondje netjes mee en is daar heel trots op. Ik vind het wel gezellig als we samen lopen/fietsen. Als de kinderen hardlopen later leuk vinden, zal ik het ze zeker aanraden.

Hardloop gadgets en apps

Ik loop met mijn mobieltje en een speciale app: Runtastic pro.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik heb inmiddels aan een paar wedstrijden meegedaan.  Gewoon voor de gezelligheid, en zeker niet om te winnen. Maar als ik de uitslag zie, en zie dat ik het goed gedaan heb, ben ik wel erg trots.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik heb toevallig net een looprokje gekocht. Dat leek me wel leuk voor de zomer. Maar ik heb er nog niet mee gelopen. Hardloopschoenen kopen vind ik niet leuk. Ik heb al heel lang een paar goede schoenen, en die kunnen nog wel even mee.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Plan hardlopen in op bijvoorbeeld een ochtend dat je kindjes naar school zijn, zet Evy op en ga lekker beginnen, voor je het weet kan je niet meer zonder. Het is echt heel lekker om te lopen als je een mama bent en het druk hebt met de kindjes. Hardlopen is even een moment voor jezelf!

Similar Posts

4 Comments

  1. he die Patricia eindelijk gevonden ik was de kamer aan het opruimen en wat kwam ik daar tegen….jou brieven en kaartjes nadat je bij in opleiding was geweest hahaha ik denk ik ga eens zoeken naar haar. en was benieuwd naar hoe het met je ging… inmiddels trotse moeder!!! goed bezig!!

    Ik hoop goed en zo te zien is dat ook zo hoe is het met de koppelingsplaten van de fiat hahah die zul je wel niet meer hebben….hahahah mijn tel nr is 0639582700

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *