Hardloopmuziek: hoe kies je de muziek?

hardloopmuziek kiezen
Is this the way to Amarillo?!

Ik loop graag op hardloopmuziek. Ook al is dat officieel geen hardloopmuziek. Het is gewoon muziek die ik mooi vind. Country and Western dus.

Sommige liedjes hebben een vlotte ‘beat’, andere zijn langzaam. Ik merk dat ik van de liedjes met een opzwepend ritme automatisch sneller ga lopen. Dit soort liedjes is dan ook erg geschikt voor moeilijke momenten! Ze slepen je er als het ware doorheen, en geven nieuwe motivatie om te lopen.

Hoe kies je hardloopmuziek?

  1. Kies muziek waarvan je houdt. Ik heb wel eens een playlist gedownload die werd beschreven als geweldige hardloopmuziek. Maar ik vond de muziek zo stom, dat ik het na één keer al gezien hield. Onderschat dus niet het belang van je persoonlijke smaak.
  2. Houd rekening met het ritme van je hardloopmuziek. Ook wel BPM genoemd. Zo zette ik ooit ‘Is this the way to Amarillo’ op mijn playlist. Vervolgens werd ik zo enthousiast van dit opzwepende nummer, dat ik veels te hard rende. Ik piekte als het ware te vroeg! Maak daarom verschillende playlists met verschillende soorten hardloopmuziek. Kies vervolgens voor je gaat hardlopen een playlist met hardloopmuziek die past bij wat je van plan bent. Voor een duurloop zijn iets rustiger nummers beter. Maar wil je snel en hard, kies dan voor een vlotte beat.
  3. Wil je geld uitgeven aan muziek? Of wil je gratis hardloopmuziek? Er zijn diverse gratis playlists te downloaden.
  4. Muziek kan je stemming beïnvloeden. Ook dat is iets om rekening mee te houden bij de keuze van je muziek voor het hardlopen. Als je helemaal melancholisch van een nummer wordt, zal je tempo waarschijnlijk omlaag gaan. Anderzijds, kan een vlot nummer je juist ook vrolijk maken.

Hoe kies jij jouw hardloopmuziek?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.