Gadget Mam!

Posted December 10, 2007 by Nicole in Hardloop perikelen / 1 Comment

Mijn manier van hardlopen wordt sterk bepaald door het motivationele boek dat op dat moment op mijn nachtkastje ligt. De afgelopen maanden las ik een boek met een softe benadering, waarin benadrukt werd te genieten van het ritme van je benen en de natuur om je heen. En in gedachte dartelde ik als een soort Laura Ingalls door de prairie.

Maar nu ben ik gestuit op een ander boek, dat hardlopen een stuk verstandelijker en wiskundiger benaderd. Met optimale trainingzones, anaerobe training en hartslag zones. En omdat ik voortdurend wordt ingehaald door peuters op driewielers en babyboomers met rollators lijkt het mij een goed idee deze aanpak eens te proberen. Dus heb ik Laura Ingalls vaarwel gezegd en mijn hardloop gadgets: hartslagmeter en stopwatch, in ere hersteld. En wat blijkt? Ik ren harstikke langzaam! Geen wonder dat ik steeds wordt ingehaald door peuters.

Zo gauw ik me niet genoeg inspande gaf mijn hartslagmeter een irritante ‘Pieieieieiep!’. En blijkbaar was dat vaak want het piepje bleef maar klinken. Het was alsof er iemand met een zweepje achter me stond. Wanhopig rende ik harder en harder om toch maar niet dat afschuwelijke piepje te horen. Nog nooit ben ik zover de stad uitgekomen. En nu voel ik me zeer (zelf)voldaan.

Voortaan ben ik Gadget Mam!

One response to “Gadget Mam!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.