Fitnessapparatuur voor cross training

hardlopen en crosstrainingStiekem heb ik soms best zin om een loopband te kopen.

Of zo’n ander fitnessapparaat dat je thuis kunt bestijgen om fit te worden. En dan ondertussen lekker tv kijken. Gewoon, omdat het zo makkelijk is. Op zich is hardlopen al heel laagdrempelig. Ik hoef immers alleen maar de deur uit te lopen. Maar soms wil ik het nóg makkelijker. En dan krijg ik dus zin in fitness apparatuur.

Mechanische loopband: niet fijn!

Toen mijn kinderen nog klein waren, en ik dus bijna permanent huisarrest had, omdat mijn man pas laat thuis kwam had ik ooit een loopband. Die kocht ik bij OTTO. Hij kostte me geloof ik 599,-. Het nadeel was dat het een mechanische band was. Dat wil zeggen dat hij geen motortje had.

Aandrijving door eigen beenkracht,’ heet dat!

Door te gaan lopen, zette ik de band in beweging. En dat was nog niet zo’n punt, maar daarvoor moest ik verplicht mijn handen op de stangen houden om me af te kunnen zetten op de band. En dat vond ik heel vervelend. Uiteindelijk heb ik die loopband via marktplaats verkocht.

Wat ik er van leerde is dat je beter iets meer geld kunt uitgeven aan een loopband met een motortje dan aan een mechanische loopband!

Crosstraining

Een andere reden waarom ik lonk naar fitness apparatuur is dat ik steeds meer besef dat crosstraining belangrijk is voor een hardloper. Ik wilde dat het niet zo was, maar helaas pindakaas.

Crosstraining is verstandig om te doen.

Fitnessapparatuur tot 300,-

Op zich hoeft zo’n fitness apparaat niet eens zo duur te zijn, heb ik ontdekt. Eentje blijk ik zelfs al te hebben. En dat is zo’n grote trampoline! Maar trampolines en ik, wij liggen elkaar niet zo goed na 5 zwangerschappen en vijf bevallingen…

Bovendien wil ik dan ook wel alle spieren in mijn lichaam trainen, en niet alleen de beenspieren. Een loopband moet ik dus eigenlijk ook niet kiezen, want dan kom ik nog niet aan crosstraining toe.

Dus nu lijkt zo’n Trimm Max me wel wat. Kijk:

trimm max

 

Heeft iemand ervaring met een dergelijk fitness apparaat?

8 Responses to Fitnessapparatuur voor cross training

  1. Mijn moeder heeft er zo één en gaat sinds jaar en dag, dagelijks trouw op dat dingetje haar workout doen. Ze is, in vergelijking met vroeger (toen ze nog niet sportte) veel dunner en ze wordt er heel blij van zegt ze. Zelf heb ik een cardiofiets, welke ook super is. Ik gebruik deze bij blessures vooral!

    • Dat klinkt heel positief Cynthia! Waar heb jij je cardiofiets neergezet? Ik zit nog te puzzelen, waar ik zo’n apparaat eventueel zou kunnen neerzetten.

    • Ja, daar heb ik dus ook geen zin in. Ik was al wel zo ver dat ik de lesroosters van maar liefst 4 sportscholen heb uitgeprint, maar het komt me gewoon nooit goed uit! Hardlopen lukt me al jaren prima, dus ik wil iets dat ik net als hardlopen gewoon zelf kan doen.

  2. Mijn fiets staat netjes opgeborgen op de zolder in een hoekje. Er zitten handige wieltjes onder, zodat je deze handig kunt verplaatsen! Succes met het vinden van het juiste apparaat!

  3. Ik sta wel eens op zo’n ding in de sportschool, maar heb dan niet het gevoel dat ik heel andere spieren train dan met hardlopen. Ik doe liever een circuit training waar ik al mijn spieren train. Ik heb het geluk dat er bij ons in het dorp een “hart for her” zit. Dit is alleen voor vrouwen. In een half uur tijd, train je daar al je spieren. Telkens 40 sec. en dan draai je door naar het volgende toestel en dat 3 rondjes. Dit is echt heel anders dan de reguliere sportschool. (Nu staat er niet een gespierde kerel te wachten tot je klaar bent.

    • Dan zou zo’n apparaat voor mij niet de oplossing zijn Evelien. Het idee is juist wel andere spieren te trainen dan bij het hardlopen. Klinkt heel efficiënt moet ik zeggen: in 30 minuten al je spieren trainen!

  4. Nicole let bij evt. aanschaf goed op hoe je voeten op het apparaat staan. Op mijn sportschool kregen ze op een gegeven moment nieuwe en daarbij moest je op de bal van de voet staan. Dit leverde bij mij overbelastingsproblemen op na een half uurtje, terwijl ik toch wel goed ontwikkelde beenspieren heb.Verder bedoelen ze volgens mij met het doen van crosstraining voor hardlopers dat je verschillende soorten training doet ter afwisseling van je looptraining of dat je off the road traingen doet. Ik ga zelf 1x per week naar de sportschool en doe nog 2x per week rompstabiliteitsoefeningen op een swiss ball en een matje. Je kunt met gewone losse gewichten en diverse oefeningen ook prima aan krachttraining doen. zie oa prorun.nl/training/krachttraining Groetjes,Dorothé

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.