Eerste hulp bij drukte: Mindful Running Podcast

In de drukte van één van de vele schoolvakanties van de kinderen, vind ik het nog wel eens lastig om de rust te bewaren. Er is zoveel dat moet gebeuren, logeerpartijen, kinderen die gehaald en gebracht moeten worden, en het huishouden gaat natuurlijk ook gewoon door.

Normaliter loop ik graag op mijn Country and Western muziek, maar vanochtend besloot ik dat er dringend iets anders nodig was, om mezelf te hervinden. En dus zette ik de Mindful Running Podcast van hardloopcoach Esther Koning op. Meestal voel ik me daar ‘te goed’ voor, want ik kan het langer volhouden dan 3 minuten. Maar als ik erg moe ben, of zoals nu overprikkeld, haal ik hem graag van stal!

Deze podcast bestaat uit een pyramideloop van 18 minuten, waarbij Esther Koning je er herhaaldelijk op wijst ‘in het nu’ te blijven. Ik wilde natuurlijk wel een behoorlijke afstand lopen, en dus heb ik de pyramideloop 3 keer afgespeeld.

Het was pas half acht, en ik vond de Mindful Running podcast erg geschikt als je net wakker bent, en nog niet helemaal kwiek en actief. Langzaam maar zeker werd ik wakker, en toen ik de podcast voor de derde keer afspelen, kwam ik een glimp van mezelf tegen!

Vooruitgang dus!

Ik weet al bijna weer wie ik ben. Iets met de letter ‘N’!

Similar Posts

3 Comments

  1. Dankjewel voor deze tip, ik heb deze geluisterd op de loopband en het ging goed, ben nog maar net begonnen. Is er ook een vervolg op?
    Groetjes, ida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *