Een frisse blik

Posted February 29, 2008 by Nicole in Moederschap en hardlopen / 1 Comment

Het werk van een moeder is cyclisch. De was, de maaltijden, opvoedingsperikelen: ze komen steeds weer terug. Soms kun je hierdoor een gevoel van sleur krijgen.

Als je als hardloopster last van sleur krijgt is het advies variatie aan te brengen: loop eens een andere route, speel met verschillende snelheden of verander je manier van trainen. Zo heb ik mijn duurloopjes van dertig minuten vervangen voor een trainingsschema voor de 10 kilometer! Weg is het voel van sleur: ik heb een nieuw doel en afwisseling.

Hetzelfde kun je als moeder doen! Kijk met een frisse blik naar je activiteiten en verplichtingen en probeer een nieuwe aanpak! Je zou bijvoorbeeld lid kunnen worden van Flylady. Flylady is een gratis coach die je dagelijks je taken mailt.

Neem het gebruik van schema’s uit de hardloopwereld over in je wereld als moeder. Verdeel het werk over de dagen van de week, werk dat af, en leg dan je voeten op tafel in de prettige zekerheid dat je voor die dag echt ‘klaar’ bent.

Met een frisse blik ligt de wereld aan je voeten.
Klaar om op te rennen.

One response to “Een frisse blik

  1. Fam

    hmmm, moeder die de was doen, de maaltijden.\

    Het lijkt wel of de schrijfster een moeder gelijksteld met een thuisblijfmoeder.

    Als het huishouden een sleur is is er een eenvoudige oplossing : deel het met je partner ( als je die hebt) besteed het uit ( diegene heeft er nml zijn/haar beroep van gemaakt , kan het beter en vind het leuker) en zoek een baan buiten de deur.
    gegarandeerd nooit meer extreme sleur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.