Anatomie van fitness en krachttraining: review

krachttraining
Zit er een cd bij dit boek, of ben je gewoon blij om me te zien?

Nu ik me dus heb bekeerd tot het Crosstrainisme, en zelfs een crosstrainer heb aangeschaft, kan ik wel wat informatie gebruiken over hóe je wélke spieren traint. Dus haalde ik uit de bibliotheek het boek Anatomie van fitness- en krachttraining. Met als veelbelovende ondertitel: 'Visuele handleiding voor 50 onmisbare oefeningen'.

Over Anatomie van fitness en krachttraining

Het boek is geschreven door ene Professor Ken AShwell van de Vakgroep Anatomie aan de School of Medical Sciences in Australië. Het is bedoeld voor:

  • Studenten anatomie
  • Studenten sportfysiologie
  • Sporters die lichamelijk fitter willen worden
  • Bodybuilders

Hardlopers zullen in de derde categorie vallen.

Anatomische afbeeldingen van het lichaam

Herinner jij je nog die muziekvideo van Robbie Williams, waarin hij uiteindelijk zo erg uit de kleren gaat dat je zelfs zijn spieren ziet zitten? Zo zijn ook de plaatjes in dit boek. Van kleren is geen sprake, en van huid ook niet. Dat zorgt er wel voor dat je een goed beeld krijgt van de verschillende spieren. Maar een beetje onsmakelijk vond ik het wel.

robbie williams mr dj.
Robbie Williams

De opzet van het boek

Ik vind het boek rustig en goed opgebouwd. Prettig, want ik houd van overzicht.

  • Anatomie overzicht: Plaatjes van het menselijk lichaam met de naam van elk lichaamsdeel
  • Oefeningengids: hierin vind je oefeningen voor 5 spiergebieden. Armen en schouders, borst, rug, romp, en benen en billen.
  • Kleurwerkboek: studiehulp om je kennis te testen. Dit laatste is wel erg specialistisch, en denk ik vooral interessant voor professionals.

Als hardloper die zich wil verdiepen in crosstraining is vooral het tweede deel van het boek interessant.

De oefeningen in Anatomie van fitness- en krachttraining

Wat ik handig vond aan dit boek is dat je bijvoorbeeld kunt denken: 'Kom ik wil mijn romp trainen.' Dan blader je naar het deel met de oefeningen de romp en vindt daar oefeningen met concrete aanwijzingen. Maar! Wat je er helaas niet vindt is hoe vaak je zo'n oefening moet doen. Het is puur een technische omschrijving van de oefeningen, en geen oefen- of trainingsprogramma. Ook heb je voor flink wat oefeningen apparatuur nodig die je alleen in sportscholen vindt. Een prettige uitzondering hier op zijn de oefeningen met dumb bells. En dat van die apparatuur had ik niet eens erg gevonden, als er dan ook maar oefeningen waren voor op de crosstrainer!

Conclusie

Anatomie van fitness- en krachttraining is een goed geschreven overzichtelijk boek over de anatomie van het lichamelijk lichaam. Je vindt er spierversterkende oefeningen in met goede aanwijzingen. Voor mij zou er een hoofdstuk bij mogen, met concrete oefenprogramma's. En graag eentje met informatie over je lichaam en spieren als je op de crosstrainer staat.

Praktische informatie

Anatomie van fitness- en krachttraining kost, houd je vast, maar liefst 66,90 bij bol.com.

Leestip: hardlopen fitness

N.B. er zit géén cd bij dit boek. Ik denk dat steeds want het gewicht lijkt op een cd vind ik.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.