Hardloper Marisca Kenter

hardloperDrie jaar geleden wilde Marisca graag afvallen. En zoals zo velen koos ze voor hardlopen om de kilo's af te schudden. Ze verloor maar liefst 30 kilo. Inmiddels zitten er 15 kilo weer aan. Nu wil Marisca minimaal 20 kilo kwijt.

Marisca is 29 en moeder van Milan (5) Ze werkt als medewerker digitale communicatie voor een grote zorgorganisatie en is blogger op mamablogger.nl.

Hardloopgewoontes

Ik loop het liefste vlakbij ons op de dijk. Dat is in de stad en verkeer, maar rustig genoeg om lekker te lopen. Als we de dijk rondlopen is dat zo’n 5 kilometer; een mooi rondje. Ik loop twee keer per week met mijn man en stiefvader, en één keer per week in mijn eentje. Met anderen lopen vind ik gezelliger. Bovendien motiveer je elkaar en heb je een competitie element. Het voordeel van alleen lopen vind ik dat ik dan mijn eigen tempo kan bepalen.

Hardloop motivatie

Afvallen is een belangrijke reden voor mij om te gaan hardlopen. Daarnaast vind ik het fijn om conditie op te bouwen en motiveert het heerlijke gevoel na afloop mij. Je hoofd is helemaal leeg en je voelt je super!

Hardlopen betekent voor mij ontspanning, gezelligheid en een moment voor mezelf.

Hardlopen en moederschap

Bij zowel hardlopen als moederschap is het soms een kwestie van doorzetten. Van hardlopen krijg ik meer energie als moeder, en zit ik beter in mijn vel. Dat is natuurlijk ook fijn voor mijn zoontje. Als mijn zoontje ouder is denk ik wel dat ik hem hardlopen zal aanraden. Maar als hij een andere sport beoefent en voldoende beweegt is hardlopen geen must.

Hardloop gadgets en apps

Ik gebruik zelf geen hardloop gadgets of apps, maar mijn man houd de tijd bij en kijkt of we sneller terug zijn dan de vorige keer. Dat motiveert wel. Ik luister niet naar muziek tijdens het hardlopen.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Het is er nog niet van gekomen om mee te doen aan een hardloopwedstrijd. Ik wil wel graag in september de Goudse Singelloop lopen. Dat ljkt mij een mooi doel om naar toe te werken. Misschien maakt meedoen aan een wedstrijd wel iets in me los. Een gevoel van voldoening, een mijlpaal misschien wel. Een prijs kan me niet schelen, dat vind ik echt niet belangrijk.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes draag ik niet: ik geef de voorkeur aan een broek. Ik heb nog nooit hardloopschoenen gekocht! Ik loop nu met Nikes die ik al had en heb nog geen loopschoenen aangeschaft. Deze zijn echt heel goed en geven mijn enkels genoeg steun. Ik denk wel dat ik het leuk vind ze te kopen. Er is immers veel keuze.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet iemand die me inspireert bij het hardlopen. We motiveren elkaar, en dat is erg leuk. Ik haal mijn inspiratie vooral uit een streefgewicht en gezonder leven. En op een dag hoop ik moeiteloos 7 kilometer te kunnen lopen.

Hardloopliteratuur en lektuur

Ik heb geen favoriet boek over hardlopen en in Runner's World heb ik me nog nooit verdiept.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Het is even doorzetten, maar je bouwt het snel op. Het maakt je hoofd leeg, je bent buiten en het is gratis. Je haalt er echt voldoening uit. Gewoon doen dus !

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.