Hardloper Liselotte (33)

hardloper'Wauw, als ik dat toch eens zou kunnen,' dacht Liselotte (33) altijd als ze vrouwen zag hardlopen. 'Maar,' dacht ze vervolgens: 'Daar ben ík te zwaar voor,' en: 'Dat kan ík toch niet volhouden.'

Tot ze na de geboorte van haar tweede dochter weer op gewicht was, en een advertentie voor een beginnerscursus hardlopen in de krant zag. Toen besloot ze het gewoon eens te gaan doen! Ze was toen dertig.

Liselotte is getrouwd en samen met haar man heeft ze vier dochters. De oudste is 5 jaar, de tweede is 3 jaar en de tweeling is 1 jaar. Liselotte is thuisblijfmoeder en blogt over haar leven op www.love4pink.nl.

Dit is Liselotte's hardloopverhaal!

Hardloopgewoontes

Ik loop graag in de woonwijken van mijn stad, en ben best gehecht aan mijn vaste rondjes. Ik streef er naar om 3 keer per week te lopen. Ik loop niet graag alleen, en loop het liefst met mijn zus. Wij hebben ongeveer hetzelfde tempo én het is gezellig! Maar aangezien we allebei drukke levens hebben is het best een organisatie om drie keer per week af te spreken.

Onlangs ben ik op Facebook een groepje gestart met vrouwen uit mijn omgeving die als goed voornemen hadden om te beginnen met hardlopen. Ik ren met hun mijn beginnersschema dat ik nog heb van de hardloopcursus. Ik vind het niet erg om met hen nu een beetje onder mijn kunnen te lopen. Hun motivatie motiveert mij weer, en ik vind groepjes gewoon heel gezellig. Als drukke mama met weinig tijd moet je alles een beetje met elkaar proberen te combineren.

Sportief + sociaal werkt voor mij goed

Hardloopmotivatie

Ik voel me veel lekkerder in mijn vel wanneer ik hardloop. Dat motiveert mij enorm. Dat het goed voor je gezondheid is, en je er lekker veel calorieën mee verbrandt vind ik ook prettige bijkomstigheden. Aanvankelijk begon ik om lichamelijke redenen met hardlopen, maar sinds ik heb ervaren hoe je er geestelijk van kan opbloeien, is dat nu mijn voornaamste reden. Hardlopen betekent een stukje ontspanning.

Hardlopen en moederschap

Ik zie zeker parallellen tussen hardlopen en moederschap. Soms heb je als moeder wel eens zo’n dag dat je denkt: 'Arghh, hoe gaat het me in hemelsnaam allemaal lukken vandaag…?' Maar als je gewoon blijft doorademen, komt uiteindelijk vanzelf het moment dat de kindjes happy op bed liggen en je denkt: 'Hé dat heb ik toch maar mooi gefikst vandaag!' Met hardlopen denk ik daar wel eens aan wanneer dat fietspad wel érg lang lijkt en ik me afvraag hóe ik bij mijn eindpunt ga komen. Gewoon doorademen en door lopen!

Hardlopen kan zeker helpen in het moederschap. Door hardlopen voel je je beter, zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer je je goed voelt lukt alles een beetje beter. Ik denk dat je daardoor dus ook beter in staat bent om de moeder te zijn die je graag wilt zijn(heus niet altijd hoor…). En hardlopen ontspant, een beetje ontspanning kan iedere moeder wel gebruiken toch?

Hardlopen en kinderen

Als mijn kinderen wat groter zijn zal ik ze hardlopen zeker aanraden. Wanneer mijn oudste haar zwemdiploma heeft, wil ze graag op ‘rennen’, ik denk dat we dan maar eens bij atletiek gaan kijken.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Tot nu toe heb ik alleen maar mee gedaan met een fun run (the ugly x-mas sweater run). In 2016 wil ik wel graag mee doen aan een aantal wedstrijden. Het lijkt me een goed doel om naar toe te trainen en ik denk dat je er een enorme voldoening uit haalt.

Na de geboorte van mijn tweeling had ik last van mijn rug en was ik druk met het gezin. Ik ben nog niet zo lang weer aan hardlopen sinds de bevalling. (Zie ook Hardlopen na bevalling) Ik wil mijzelf allereerst nog graag wat verbeteren en ik zou dit jaar ook graag mee doen met wat wedstrijden. Mijn droom is meedoen aan de Dam-tot-Dam loop! Als ik dit jaar meedoe aan de Dam-tot-Damloop en aan Mudmasters, dan zal dat echt een overwinning op mezelf zijn!

Hardloopkleding en schoeisel

Van looprokjes heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Hardloopschoenen kopen vind ik niets aan. Ik heb namelijk maat 43 en kom dan sowieso uit bij de mannenschoenen… Daar is weinigs leuks te vinden vind ik. Ik vind mijn Asics met gelzool wel heel fijn.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet iemand die mij inspireert bij het hardlopen, en favoriete boeken of tijdschriften over hardlopen heb ik ook niet. Ik luister ook niet naar muziek tijdens het hardlopen, want ik ben meestal aan het babbelen. Ook gebruik ik geen gadgets of hardloop apps.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Zet je belemmerende overtuigingen aan de kant en just do it! Je zal zien dat je al heel snel merkt dat je conditie vooruit gaat. Ook kan ik iedereen aanraden om bij een clubje te gaan, het is een enorme stok achter de deur, je motiveert elkaar en je kan ergens terecht met je vragen.

Ben jij ook een moeder die hardloopt? Doe dan ook mee aan deze rubriek. Mail me op nicoleorriens@gmail.com!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.