De Ultieme Hardlopen tips

hardlopen tipsOp zoek naar hardloop tips?

Dan ben je op de goede plek.

Hier onder de 10 ultieme hardloop tips!

10 ultieme hardlooptips

  1. Hardlopen moet je rustig opbouwen. Geloof in dit geval gerust het spreekwoord: ‘Hardlopers zijn doodlopers’. Niet dat je er letterlijk dood bij neervalt als je te snel gaat, maar de kans op blessures wordt er een stuk groter van. Met als gevolg dat je hardloop hobby op een dood spoor komt omdat je thuis zit te balen met een lopersknie of andere vervelende aandoening. Maak dus gebruik van een loopschema waarbij je in 12 weken opbouwt naar 30 minuten hardlopen, en zorg altijd dat je nog kunt praten tijdens het lopen. Anders ga je te snel!
  2. Koop goede hardloopschoenen. En daarmee bedoel ik schoenen die je koopt op basis van een analyse van je manieren van lopen door iemand die er verstand van heeft. Slechte hardloopschoenen zijn de kortste route naar de bank met een hardloopblessure.
  3. Investeer in hardloopkleding die er voor gemaakt is om er mee te gaan hardlopen. Dat wil zeggen kleding die vocht bij je huid weg transporteert.
  4. Draag een goede sportbh!
  5. Zorg dat je ‘jouw haakje’ vindt. Dat wil zeggen denk er over na wat maakt dat je wilt gaan hardlopen. Dat haakje is belangrijk, want er zullen momenten komen dat je geen zin hebt. Op die momenten helpt dat haakje je over je weerstand en uitstelgedrag heen. Vergelijk het ‘haak’ met een jashaakje. Wel eens een jas proberen op te hangen zonder haakje aan de muur? Precies, die jas valt op de grond. Dat gebeurt ook met je hardloopmotivatie als je geen haakje hebt.
  6. Zorg dat je trucendoos hebt bij motivatieproblemen. Echt helemaaaaal geen zin? Kijk dan in je trucendoos. Goede trucs zijn: neem je voor om 15 minuten van huis te lopen. Om thuis te komen, zit je dan al op 30 minuten hardlopen. Nieuwe kleding en een nieuwe playlist helpen vaak ook.
  7. Vergelijk jezelf vooral niet met andere hardlopers! Dat is meestal enorm ontmoedigend namelijk. Vergelijk jezelf met jezelf! En eventueel met gezinsleden die helemaal niets aan sport doen : )
  8. Voel je niet verplicht om te lopen voor een goed doel of een wedstrijd. Als je dat leuk vindt, is het prima. Maar het is niet verplicht. Je mag lopen op jouw manier.
  9. Hardloopkleding hoeft absoluut niet duur te zijn. Lees mijn post met locaties waar je terecht kunt voor goede en goedkope hardloopkleding!
  10. Hardlopen wordt zelden makkelijker of leuker. Ga daar dus niet op zitten wachten. Er zullen wel degelijk zo nu en dan dagen zijn dat je denkt: ‘Wat ging dat makkelijk vandaag.’ Maar de kans is groot dat het er maar een paar zijn. En dat is oké. Het gaat er om dat je loopt.

Heb jij nog goede aanvullingen? Vertel het in de comments!

Leave a reply

CommentLuv badge