Geef jezelf wat ruimte

Door allerlei beslommeringen in de voorjaarsvakantie miste ik twee trainingen. Bezorgd logde ik in op mijn persoonlijke trainingsschema bij myasics.nl, en las tot mijn opluchting dat ik mijn doel, de 10 kilometer lopen in 60 minuten, nog steeds kon halen. Het stemde mij optimistisch. Blijkbaar kun je de boog soms best even laten verslappen zonder desastreuze gevolgen.

En wat voor hardlopen geldt, geldt natuurlijk ook voor het moederschap. Een dag minder optimaal moederen betekent heus niet meteen dat je kinderen voor het leven beschadigd zijn. Het doel dat de meeste moeders nastreven ‘evenwichtige en gelukkige kinderen’ is nog steeds haalbaar.

Dus gun jezelf de ruimte als het eens een dagje wat minder gaat.
Wat je langzaam opbouwt breek je niet zo maar met één matige of slechte dag af.

Leave a reply

CommentLuv badge