Running blind: buddy voor een blinde

running blindAls je blinde mensen op straat ziet, is dat meestal wandelend met een blindegeleidehond, en/of een stok. Maar blinde mensen kunnen ook hardlopen!

In 2012 werd in Den Haag de vereniging Running blind opgericht, een sportvereniging voor blinden en slechtzienden. Ze doen zelfs mee aan marathons! Inmiddels is deze vereniging ook actief in Rotterdam, en komt in 2013 naar de regio's Utrecht en Amsterdam.

Hoe werkt het?

Blinde en slechtziende mensen krijgen een buddy, die met een band om zijn of haar hand verbonden is met de blinde/slechtziende. De buddy geeft obstakels op tijd aan, loodst de blinde of slechtziende loper langs obstakels, en beschrijft zo nu en dan de omgeving. In Den Haag lopen ze op zaterdagmorgen.

Ik stel me zo voor dat je als buddy met nieuwe ogen naar je omgeving kijkt: je moet immers goed opletten dat de loper die je begeleidt veilig loopt, en niet onverhoeds struikelt omdat jij een boomwortel over het hoofd hebt gezien. Daarnaast is het natuurlijk ook prachtig dat je je liefde voor hardlopen zo kunt combineren met iets voor andere mensen doen! Wat meer weer eens bewijst hoe multifunctioneel hardlopen wel niet is!

Niet alleen is het goed voor lichaam en geest, je kunt er ook nog een bijdrage aan de maatschappij mee leveren!

Meer weten of je opgeven als buddy?

Surf dan naar de website http://www.runningblind.nl. Je vindt daar ook het verhaal van Erik, een blinde loper.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.