Zijn hardlopers lelijk?

hardlopers lelijkOp de website van HP/DeTijd concludeert profwielrenster Marijn de Vries dat hardlopers lelijk zijn. Ze vergelijkt ze met een fluorescerende vlek, en vooral de verwrongen gezichtsuitdrukkingen vielen haar op.

'Ik ontwaarde zweterige kapsels die woest alle kanten op piekten, met tomaatrode gezichten eronder. Grotesk gewoon. De een had het gelaat in een nog angstaanjagender grimas verwrongen dan de ander. Ik ben precies nul hardlopers tegengekomen met een ontspannen, tevreden uitdrukking. Terwijl sporten toch ontspannend is en tot tevredenheid zou moeten stemmen.'

Loopstijlen ook niet moeders mooiste

Maar ook de verschillende loopstijlen stemmen droef:

' Al die spastisch wapperende armen, ongecontroleerd naar binnen vallende knieën, naar buiten klappende kuiten en zwabberhakken.'

Charmant klinkt hardlopen zo inderdaad niet.

Mijn gezicht soms ook verwrongen grimas...

Ik moet bekennen dat mijn gezicht ook wel eens verwrongen is in een valse grimas als ik erg mijn best doe tijdens het hardlopen. Als ik er aan denk, dan arrangeer ik mijn gezichtsspieren snel in een aantrekkelijker houding!

Lees ook over het fenomeen Runner's face.

Hoe ziet jouw gezicht er uit tijdens het hardlopen?

Similar Posts

4 Comments

 1. Hi Nicole,

  Marijn de Vries beschrijft wel de zondagse hardlopers en daar zitten inderdaad vaak mensen tussen die erg moeilijk kijken en bizar aangekleed zijn en niet erg strak of gecontroleerd lopen.

  Fluoriserende kleding is gewoon een must om gezien te worden, dus daar mag hij niet over klaren vind ik.

  Verder hangt je mond open tijdens het hardlopen omdat je ook door je mond ademt. Wielrenners doen dat minder. Dan trek je je gezicht misschien eerder in een grijns of zo en voor een ander lijkt dat dan heftiger dan het is.

  Ik maak me er niet zo druk om wat zo iemand ervan vindt. Jij toch ook niet?

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Ja Nicole....er zijn veel mensen die alleen op zondag in beweging komen. Ik vind iedere beweging goed hoor! Maar.... ze hebben heel vaak veel te dikke, te felle, te strakke, te opzichtige kleding aan en van looptechniek hebben ze nog nooit gehoord... grote sprongpassen, mini schuifelpajes, wild zwaaiende armen of juist hoog opgetrokken schouders en vuisten op borsthoogte. Het is ook het type hardlopers dat je tegenkomt tussen 2 januari en 15 januari en vlak voor de zomervakantie. Ik glimlach ze tegemoet en steek mijn hand op want ik vind het positief dat ze lopen, maar ik verbaas me wel over wat ik zie.

  Groetjes,

  Dorothé

 3. Ik ben zo'n type die er niet charmant uit ziet tijdens het lopen. Binnen no time heb ik een paars hoofd wat zo'n drie uur aanhoudt. Over het algemeen vind ik hardloopkleding er niet uit zien maar wielrenkleding is helemaal vreselijk. Om nog maar niet te spreken over de types die op het zadel zitten. Het maakt mij allemaal niets uit. Ik sport niet om gezien teworden en die wielrenners waarschijnlijk ook niet. Ik sta wekelijks aan de kant van het rugbyveld......................dan vallen alle hijgende, paarse verwrongen gezichten van hardlopers reuze mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.