Wintertijd Challenge

wintertijd challenge

Op zondag 29 oktober is het weer zo ver: dan begint de wintertijd weer. En die nacht is ook het moment voor de Wintertijd Challenge.

De Wintertijd Challenge wordt dit jaar gehouden in de nacht van 28 op 29 oktober 2017. Het is alweer de 7e editie van de Wintertijd Challenge!

Wintertijd Challenge: wat houdt het in?

In de nacht dat de klok wordt verzet van de zomertijd naar de wintertijd, wordt er op meer dan 100 locaties in Nederland gesport om geld in te zamelen voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum.

Maar het staat mensen ook vrij om overdag of in het weekend een challenge te organiseren.

Voorbeelden Wintertijd Challenges

Voorbeelden van een Wintertijd Challenge zijn:

  • Achteruit hardlopen
  • Spierballenloop
  • Rondjes hardlopen
  • Aan elkaar vastgemaakt hardlopen

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer wintertijd challenges te verzinnen. Bijvoorbeeld hardlopen terwijl je hoelahoept, hardlopen terwijl je op een lepel een ei laat balanceren, hardlopen terwijl je ondertussen breit. Noem maar op!

Hoe doe je mee aan de Wintertijd Challenge?

Op de website van de Winter Challenge kun je klikken op 'Ik doe mee'. Je komt dan op een landkaart van Nederland terecht. Daarop staan alle plekken waar de challenge wordt gehouden aangegeven. Je kunt dus een locatie bij jou in de buurt kiezen, of juist ergens naar toe gaan. Net wat jij wilt. Je kunt zelfs zoeken op een persoon of een groep.

Je kunt ook zelf een challenge organiseren. Je moet dan de titel van jouw Winter Challenge opgeven en uit welke sporten je challenge bestaat. Dat hoeft dus niet hardlopen te zijn. Het kan van alles zijn, zolang het maar met bewegen te maken heeft.

Filmpje met uitleg over de Wintertijd Challenge

Infomercial Spieren voor Spieren Kindercentrum from Spieren voor Spieren on Vimeo.

Samenvattend

De Wintertijd Challenge is een initiatief van Spieren voor Spieren. Het doel van deze challenge is het uitbreiden van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Zo kunnen er meer mensen worden geholpen, en kan de kennis over spierziekten bij kinderen groter worden.

Je kunt als hardloper meedoen aan de challenge, maar je kunt er ook zelf eentje organiseren als je dat leuk vindt. De Wintertijd Challenge past goed in de trend om hardlopen te koppelen aan een goed doel.

Meer informatie vind je op de website wintertijdchallenge.nl.

Wat vind jij van de Wintertijd Challenge?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.