When the weather gets rough, the though still go running!

Gezien het spreekwoord: 'Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding' besloot ik dat de sneeuw, en de deplorabele wegen, geen reden waren mijn donderdagochtendloop te verzuimen.

Maar er zijn twee dingen die ik ten allen tijde wens te voorkomen: dat ik het koud krijg, en dat ik het heet krijg. Gezien het diepvrieskist effect buiten, dacht ik dus lang en diep na over mijn kleding.

Ik ging rennen en ik trok aan: 1 vochtregulerend hemdje, 1 coolmax t-shirt, 1 vochtregulerende trui van de Kruidvat, een thermo-onderbroek van de Zeeman, mijn Nike 'running' pants, en mijn Lidl hardloopjack. Op mijn hoofd een grijze muts, een sjaal om mijn nek, en handschoenen. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Wellicht overbodig te vertellen dat zo'n vijf minuten nadat ik begon te rennen, het zweet mij hevig uitbrak, en alsnog één van mijn angsten uitkwam, zij het de minst waarschijnlijke. Dus graaide ik onder mijn vijf lagen, trok het vochtregulerende hemdje omhoog, en propte het onder mijn bh.

Maar toen heb ik ook prima gelopen, ondanks het feit dat de gemeente de fietspaden niet meer bestrooid. Tevreden concludeerde ik dat ik vast heel erg 'chi' loop!

En terwijl ik langs de lange file met auto's rende, voelde ik me erg stoer.

Leestip: Action thermokleding

Beïnvloed het weer jouw looppatroon?

Similar Posts

3 Comments

  1. In het begin vond ik dit het moeilijkste; inschatten hoe ik mij het beste kon kleden. Meestal bleek ik achteraf toch vaak te dik gekleed.
    Vandaag sneeuwt het hier zo hard, dat ik met moeite voor mij uit kon kijken tijdens het uitlaten van de hond. Nu maar even wachten tot het iets minder sneeuwt en dan genieten van het bijzondere gevoel op verse sneeuw te lopen. De kleren liggen al startklaar; nu ik nog.

  2. Ik ben bang dat ik deze hele week niet heb gelopen! En dat is niet goed want ik hem morgen een 15 km loopje....als die doorgaat. Ik vond het deze week gewoon tr eng met die sneeuw.

  3. Zolang ik een route kan lopen die een beetje sneeuwvrij is, probeer ik te blijven lopen. Ik moet wel zeggen dat ik vorige winter door de lange sneeuwperiode een aantal weken niet gelopen heb. Eerst lag er gewoon echt te veel en later kon ik me er maar niet toe zetten om weer te beginnen.
    Maar dat laat ik deze winter niet opnieuw gebeuren :-). Het voelt wel heel stoer om gewoon te gaan lopen als het koud en/of nat is! En wat betreft kleding ben ik er nu wel zo'n beetje achter wat lekker loopt. Met deze kou: een thermoshirt met lange mouwen, gewoon hardloopshirt, enigszins winddicht fleecejack en een dikke tight. O ja en een muts en handschoenen.
    Ik heb wat betreft hardlopen geloof ik liever deze kou dan zomerse hitte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.