|

Wat trek ik aan?

Met temperaturen onder het vriespunt zag ik mij gesteld voor die vraag die vrouwen al eeuwen plaagt: Wat trek ik aan? Het criterium 'Er leuk uit zien,' heb ik na een hartverscheurend afscheid achter me moeten laten. 'Geschikt' en 'comfortabel' hebben het vervangen.

Maar wat trek je aan als je gaat hardlopen terwijl een ijzige oostenwind door het Hollands landschap en alle kleding raast? Bij dit soort levensvragen kun je maar één ding doen, en dat is Google raadplegen. Google gaf mij in luttele seconden het antwoord: kleed je in lagen.

Dus trok ik eerst een hardloophemd aan, gevolgd door een t-shirt, een trui met lange mouwen, en een dikkere trui met lange mouwen. En ik kleedde het geheel af met een windjack dat ik bij de Lidl heb gescoord voor slechts twee euro. Van de gedachte hoeveel geld ik had uitgespaard kreeg ik het al aangenaam warm. Er gaat niets boven die aangename gloed van een uitverkoopje. Ik zag er uit alsof ik enkele kilo's was aangekomen, maar ik was klaar om de kou en mezelf te trotseren.

Opgewekt rende ik naar buiten, en ik had het niet koud! Sterker nog, eigenlijk had ik het nogal warm. Ik frommelde onder mijn windjack mijn twee truien omhoog tot borsthoogte, en voelde me net Dolly Parton.

Enigszins verhit kwam ik een half uur later weer thuis en kondigde aan: 'Ik heb zoveel lagen!'
Op afwezige toon antwoordde Floris: 'Ja schat, je bent heel 'diep'.

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.