Wat is jouw excuus?

De Amerikaanse Maria Kang plaatste een foto van zichzelf en haar drie kinderen op Facebook. Op de foto is ze gekleed in een work-out outfit, en ziet er afgetraind en slank uit. De leeftijden van haar kinderen staan er bij: de jongste is 8 maanden.

Boven de foto zette ze: 'Wat is jouw excuus'.

'Wat is jouw excuus' foto: veel commotie!

De foto ging viraal en veroorzaakte veel commotie. Veel vrouwen werden kwaad op Maria Kang, en beschuldigden haar ervan andere vrouwen een schuldgevoel aan te praten. En bovendien een niet realistisch vrouwbeeld te promoten.

Maar Maria zegt dat de foto goed bedoeld was. En dat ze er andere vrouwen mee wilde inspireren. Maria heeft een fulltime baan, drie jonge kinderen, en ziet er zó uit. Haar boodschap is volgens haar: als ik het kan, kun jij het ook.

maria kang

Redenen om niet te gaan hardlopen

Als het om hardlopen gaat zijn er allerlei redenen om het niet te doen. Sommige heel valide, als je bijvoorbeeld een lichamelijke aandoening hebt. Maar er zijn ook veel redenen om niet te gaan hardlopen die voortkomen uit verkeerde voorlichting en informatie, of een verkeerd beeld van hardlopen.

Top 10 redenen

 1. Hardlopen is niets voor mij
 2. Ik heb het te druk
 3. In mijn woonomgeving kun je niet goed hardlopen
 4. Ik kan geen loopmaatje vinden
 5. Ik ben te moe om te gaan hardlopen
 6. Ik moet ongesteld worden
 7. Ik ben te oud om nog te beginnen met hardlopen
 8. Ik krijg altijd steken in mijn zij als ik ga hardlopen
 9. Het is te warm. Het is te koud. Het regent, en hardlopen in de regen vind ik niks.
 10. Ik heb een blaar

Wat vind jij van de foto? Begrijp je de commotie?

Similar Posts

2 Comments

 1. Een en al bewonderingswaardig hoor, vind ik! Alle commotie hierom is pure afgunst! Deze vrouw dank haar mooie lijf niet aan bankhangen, maar werkt er keihard voor! Niet dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.